Mai multe partide au contestat la Curtea de Apel Chișinău decizia CEC despre numărul secțiilor de votare deschise în străinătate | VIDEO

Curtea de Apel Chișinău examinează demersurile mai multor partide care sunt nemulțumite de numărul secțiilor de votare deschise în străinătate. Asta deși, acum trei zile, membrii CEC au hotărât să mai deschidă șapte secții de votare pentru moldovenii din diasporă, astfel numărul acestora ajunge la 146.

Decizia CEC privind numărul secțiilor de votare deschise în afara țării, pentru alegerile parlamentare anticipate, a fost contestată de Partidul “Platforma DA”, PAS, AUR, PUN, Blocul Electoral „Renato Usatîi” și Partidul „Democraţia Acasă”.

Concurenții electorali consideră că acest număr ar fi insuficient, întrucât la alegerile prezidențiale de anul trecut, mai mulți moldoveni nu au reușit să voteze din cauza că s-au terminat buletinele de vot.

Inițial, CEC a hotărât deschiderea a 139 de secții, decizia fiind revizuită ulterior, iar numărul acestora a fost majorat la 146 de secții.

Astfel, cu câte trei secții mai mult vor fi amenajate în Germania și Marea Britanie, două în Franța și una în Italia.

Ulterior, PAS, Partidul „Platforma DA” Blocul Electoral „Renato Usatîi”, PUN, AUR și „Democraţia Acasă” au depus sesizări la Curtea de Apel Chișinău și au cerut ca în diaspora să fie 190 de secții de votare.

Iar Partidul PACE a organizat o conferință de presă, în faţa instanței, și a solicitat majorarea numărului secțiilor de votare până la 220.

De cealaltă parte, președintele PSRM, Igor Dodon ,susține că doar CEC trebuie să decidă câte secții trebuie deschise pentru moldovenii din Occident, Rusia și Transnistria.

Spread the love

Check Also

Mansarda unui bloc de locuit din capitală a luat foc

Mansarda unui bloc de locuit de pe strada Ion Creangă din sectorul Biuicani al capitalei …