Mai multe zboruri din și spre Chișinău, anulate. Medic din Italia: Sistemul medical e la un pas de colaps | VIDEO

Atenție călători! Mai multe zboruri din și spre Chișinău au fost amânate din cauza coronavirusului. Câteva companii printre care Wizz Air, Fly One și Air Moldova și-au suspendat câteva zboruri spre Italia. În același timp, Guvernul italian a luat măsuri fără precedent – carantina a fost extinsă, iar intrarea și plecarea din toată zona Lombardiei, precum și din mai multe regiuni ale Italiei, a fost interzisă.

Potrivit responsabililor, Compania Wizz Air a suspendat până în luna aprilie toate zborurile dinspre și spre orașele Bergamo și Veneția din nordul Italiei în legătura cu epidemia de coronavirus. De asemenea, companiile Air Moldova, Fly Oane și Lufthansa au suspendat mai multe zboruri spre Italia. Reprezentanții Air Moldova au declarat că pasagerii care au fost în ultimele două săptămâni în țări afectate de noul virus au restricție de a zbura spre Tel Aviv, Israel.

Compania FlyOne a suspendat toate zborurile dinspre și spre orașul Verona, până la 30 martie, iar Lufthansa a anulat până în luna aprilie zborurile dinspre și spre orașul german Frankfurt. În asemenea, companiile Air Moldova, Fly Oane și Lufthansa au suspendat mai multe zboruri spre Italia. Reprezentanții Air Moldova au declarat că pasagerii care au fost în ultimele două săptămâni în țări afectate de noul virus au restricție de a zbura spre Tel Aviv, Israel.

Compania FlyOne a suspendat toate zborurile dinspre și spre orașul Verona, până la 30 martie, iar Lufthansa a anulat până în luna aprilie zborurile dinspre și spre orașul german Frankfurt. În întreaga regiune a Lombardiei şi provinciile nordice ca Modena, Parma, Padova, Treviso, Veneţia orice manifestări culturale, sportive sau religioase sunt interzise, iar discotecile, şcolile de dans, sălile de joc, cazinourile şi alte locuri similare vor trebui să-şi închidă porţile până la 3 aprilie.

De asemenea, piscinele, sălile de sport, centrele culturale şi spa saloanele trebuie să-şi suspende activitatea. Muzeele, teatrele, cinematografele şi alte săli de spectacole vor rămâne închise în întreaga ţară. Toate manifestările culturale, sportive, religioase sau festive sunt suspendate. Ce ţine de baruri şi restaurante, acestea rămân deschise doar cu condiţia ca să respecte distanţa de securitate de cel puţin un metru între clienţi. Şi lăcaşurile de cult rămân deschise, cu respectarea acelorași restricții, iar ceremoniile religioase sunt interzise deocamdată. Nordul Italiei este aproape de punctul în care nu mai poate primi pacienți în spitale. Medicii fac apeluri pentru a-i convinge pe oameni să stea acasă și să nu răspândească virusul.

Totodată, un apel emoționant a fost făcut de către un medic din Italia. Acesta a declarat că „Sistemul medical e la un pas de colaps. Nu mai sunt locuri la terapie intensivă şi nu sunt destule aparate de ventilație artificială! Italia rămâne în continuare ţara europeană cu cele mai multe cazuri de infecţie cu noul coronavirus, iar la nivel mondial, este a doua cea mai afectată ţară din lume, după China.

Potrivit presei din peninsulă, într-o singură zi, numărul deceselor a crescut alarmant în Italia, de la 233 la peste 360, iar bilanțul celor infectați a ajuns la aproape 7400. Aproximativ 16 milioane de persoane din mai multe provincii au nevoie acum de un permis special pentru a putea călători în alte regiuni, ca urmare a unei hotărâri a autorităţilor.

Spread the love

Check Also

Primele declarații după accidentul produs cu omul de afaceri, Veaceslav Platon | VIDEO

Omul de afaceri, Veaceslav Platon, eliberat recent din închisoare a fost implicat astăzi, întrun accident …