Mai mulți locuitori ai comunei Ivancea au ieșit la protest: Un consilier socialist pună bețe în roate primarului din partea Partidului „ȘOR” | VIDEO

Mai mulți locuitori ai comunei Ivancea, din raionul Orhei, au protestat la primăria din localitate cerându-i unui consilier socialist să nu-i mai pună bețe în roate primarului din partea Partidului Politic „ȘOR”. Oamenii spun că alesul local PSRM împiedică edilul în implementarea proiectelor în comună. Mai mult, localnicii se plâng și de faptul că un alt consilier municipal din capitală, care la fel face parte din Partidul Socialiștilor, ar fi privatizat mai multe lacuri din comună, iar acum ei sunt nevoiți să achite atunci când merg la pescuit.

Echipați cu măști de protecție și pancarte, mai mulţi locuitori din Ivancea au ieşit în centrul comunei pentru a-i cere consilierului local PSRM Victor Marahovschi să nu-i pună piedici în activitatea primarului Boris Ochișor. Oamenii susțin că de când la cârma localității a venit reprezentant din partea Partidului Politic „ȘOR” în sat a început un adevărat război politic.

„Un grup de instigatori în frunte cu domnul Marahovschi tulbură apele tot satul. Noi până acum nu am știut de familia dumnealui, dar de când Partidul „ȘOR” a câștigat alegerile în sat, domnul Marahovschi, care este consilier în comună, nu-i dă pace primarului să muncească. Tot timpul face publicații, permanent are nelămuriri la primărie. El face presiuni pentru ca să obțină ceva, dar el singur nu a făcut nimic bun pentru noi, locuitorii comunei”.

„Primarului nostru Boris Ochișor îi este greu să lucreze. Domnul primar se străduie pentru noi și pentru comuna noastră. El are foarte multe idei interesante și planuri pe care vrea să le implementeze în comuna noastră, dar el nu este lăsat să facă aceste lucruri. Tot timpul el este presat”.

„Domnul primar s-a apucat să facă lucruri frumoase în sat. Noi avem copii care cresc și vrem să le lăsăm un sat frumos, dar orice nu s-ar face sunt piedici peste tot”.

„De la alegeri, de când a câștigat primarul din partea Partidului „ȘOR”, la noi în sat s-a început un război politic”.

„Până acum nimeni nu a făcut nimic în sat, dar acum toți au văzut că primarul a început să lucreze și lor nu le place așa ceva”.

Am încercat să obținem o reacție din partea lui Victor Marahovschi, acesta însă a refuzat să comenteze prin telefon acest subiect.

VICTOR MARAHOVSCHI, consilier local PSRM, Ivancea: „Dacă vreți un comentariu haideți să ne întâlnim la primărie împreună cu primarul și acolo eu voi da un comentariu. Prin telefon eu așa comentariu nu voi da”.

Locuitorii din Ivancea mai spun că socialistul Victor Marahovschi este și administratorul unei întreprinderi piscicole din comună, dar și la alte patru lacuri, privatizate cu mai mulți ani în urmă de consilierul municipal PSRM Vasile Chirtoca. Revoltați, localnicii vor ca lacurile să fie întoarse în proprietatea satului.

„Iazurile au fost săpate nu de cei care acum sunt la putere. Să vină și să sape ei cu mâna, așa cum au săpat buneii noștri și cum au târâit piatră în pestelcă. Feciorul meu s-a dus și i-au pus amendă. Nu a putut să se odihnească la iaz cu familia pentru că nu și-a luat bani în buzunar. Iazurile noastre și noi trebuie să plătim”.

„O căsuță costă 200 de lei. Este mult pentru sat”.

Autoritățile locale susțin că lacurile au fost privatizate încă în anul 1990 de Vasile Chirtoca, care ar fi cumpărat cele mai frumoase iazuri din Ivancea. Solicitat de noi, consilierul municipal PSRM Vasile Chirtoca a recunoscut că deține patru iazuri în localitate, însă afirmă că nu cunoaște nimic despre protest și a refuzat să comenteze acest subiect.

VASILE CHIRTOCA, consilier municipal PSRM: „Faceți provocații aici. Am terminat”.

Chiar și în aceste condiții, primarul comunei Ivancea, Boris Ochișor, membru al partidului condus de Ilan Șor, spune că are planuri mari de viitor și speră că nu va mai avea piedici în activitatea sa.

BORIS OCHIȘOR, primarul comunei Ivancea, raionul Orhei: „Domnul Morahovschi, care este consilier PSRM, la câte ședințe a fost el niciodată nu a venit cu vreo inițiativă. Eu cred că el mai mult lucrează la indicația cuiva. Lucrează cu cineva și intenționat este împotriva Partidului Politic „ȘOR””.

În comuna Ivancea locuiesc aproape 6 000 de persoane.

Spread the love

Check Also

Mansarda unui bloc de locuit din capitală a luat foc

Mansarda unui bloc de locuit de pe strada Ion Creangă din sectorul Biuicani al capitalei …