Maia Sandu: Igor Dodon trebuie să renunțe la „jocurile de sub masă” prin care subminează reforma justiției | VIDEO

„Am pierdut o bătălie, însă adevărata luptă împotriva corupției încă se duce”. Declarația îi aparține premierului Maia Sandu, făcută în cadrul unui briefing, sugerându-i în acest sens președintelui Dodon ”să renunțe la jocurile de sub masă prin care subminează reforma justiției”. În apărarea președintelui a venit Fadei Nagacevschi, consilierul președintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi. ”Cineva se joacă de-a țara”, a fost replica lui.

Maia Sandu și-a exprimat regretul vizavi de înfrângerea lui Andrei Năstase în alegeri. Chiar dacă califică scrutinul ca fiind unul democratic, premierul spune că oamenii au pierdut un primar bun, capabil să schimbe lucrurile în Chișinău. Totodată, ea susține că indiferent de situația politică care va urma, lupta împotriva corupției va continua.

MAIA SANDU, prim-ministru: Urmează o perioadă grea, în care va fi clar dacă toți din majoritatea parlamentară au fost sinceri atunci când și-au asumat reforma justiției. Igor Dodon trebuie să renunțe la jocurile de sub masă prin care subminează această reformă. Noi, în continuare, vom lupta pentru o justiție adevărată. Sunt pregătită să lupt de aici, din Guvern sau din stradă, alături de cetățeni. 

La scurt timp, consilierul preşedintelui Parlamentului, Fadei Nagacevschi, a venit cu o reacție la acuzaţiile premierului Maia Sandu în adresa lui Igor Dodon.

„Ca să vezi, azi am auzit că cineva învinuiește Președintele de jocuri pe sub masă cu reforma justiției. Eu un pic sunt în încurcătură: Oare nu Ministerul Justiţiei a făcut un proiect de reformă cu care ne-am făcut de rușine la Comisia de la Veneția? Oare nu Executivul a forțat nota pentru schimbarea modului de alegere a Procurorului General prin intermediul MJ? Cineva se joacă de-a țara. P.S. Apucați-vă de treabă și lăsați intrigile și victimizarea”, a menţionat Fadei Nagacevschi, într-o postare pe Facebook.

Totul a pornit după ce ieri, Igor Dodon a mers la sediul PSRM pentru a-l felicita pe Ion Ceban. În cadrul unei conferințe de presă, acesta a vorbit despre coaliția de guvernare dintre PSRM și blocul ACUM, susținând că PSRM susține Guvernul Maiei Sandu și sunt pentru păstrarea acestei majorități parlamentare, însă au unele propuneri de a spori eficiența actului de guvernare, declara Igor Dodon.

Spread the love

Check Also

Cadavrul unui bărbat, depistat într-un ascensor dintr-un bloc de pe bulevardul Moscovei

Cadavrul unui bărbat în vârstă de 48 de ani a fost depistat într-un ascensor dintr-un …