Maia Sandu: Proiectul bugetului de stat pentru anul 2020 ar putea cauza prăbușirea economiei țării | VIDEO

Prognoze sumbre pentru anul viitor din partea fostului premier, Maia Sandu, după ce ieri Guvernul a adoptat proiectul bugetului de stat pentru anul 2020. Într-o postare pe Facebook, fosta șefă a Executivului declară că documentul aprobat ar putea cauza prăbușirea economiei țării.

Într-o postare pe Facebook, liderul PAS susține că bugetul pentru 2020, adoptat de Executiv, ar putea cauza prăbușirea economiei.

MAIA SANDU, ex-premier: ”Gaura pe care a lăsat-o Chicu în bugetul 2019, e floare la ureche pe lângă gaura care se întrezărește în proiectul bugetului pentru anul 2020, adoptat de guvern ieri l amiază și finalizat înspre seară. În această gaură riscă să se piardă inițiativele anunțate de noi pentru oameni și să se prăbușească economia țării. Asta se întâmplă când guvernul lucrează pentru politicieni corupți, nu pentru cetățeni.”, notează Maia Sandu.

În același timp, fostul premier îi răspunde lui Ion Chicu, după ce prim-ministrul a declarat că, în urma unei evaluări a achitării salariilor pentru luna octombrie, a depistat că la data de 27 mai multe categorii de bugetari încă nu primise banii. Maia Sandu afirmă că șeful cabinetului de miniștri ar minți, iar în timpul mandatului ei s-au alocat suplimentar pentru plata salariilor peste 1 miliard de lei.

Amintim că Guvernul a adoptat bugetul de stat pentru anul 2020. Potrivit documentului, bugetul va avea venituri de 44,1 miliarde de lei şi cheltuieli în sumă de 51,5 miliarde de lei. Deficitul bugetar este de 7,4 miliarde de lei.

Spread the love

Check Also

Toți deputații fracțiunii Partidului Politic „ȘOR” au făcut testul la COVID-19: Parlamentarii sunt sănătoși și pregătiți să muncească în continuare pentru binele cetățenilor | VIDEO

Toți deputații fracțiunii Partidului Politic „ȘOR” au făcut testul la COVID-19, iar rezultatele au ieșit …