Marina Tauber: Fracțiunea Partidului ȘOR propune proiecte concrete pentru îmbunătățirea vieții cetățenilor; noi nu facem legi pentru a bate recorduri

Fracțiunea Partidului Politic „ȘOR” a înregistrat și a elaborat în Parlament un șir de inițiative legislative care propun soluții concrete pentru îmbunătățirea calității vieții cetățenilor și nu au fost elaborate pentru „a bate recorduri”, așa cum procedează alte grupuri politice, a declarat luni seara la o emisiune televizată, secretarul fracțiunii și vicepreședintele Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, scrie partidulsor.md.

„Dacă credeți că vom înregistra proiecte doar pentru a bate recordurile, așa cum fac alte fracțiuni, dar să nu schimbe nimic, nu, noi nu vom face așa”, a declarat Marina Tauber.

Ea a arătat că alți deputați nu se gândesc la binele cetățenilor. „Unde este îmbunătățirea calității vieții cetățenilor?  Când vorbesc de realizarea proiectelor vorbesc despre drumuri, capitalul matern, iluminare, OrheiLand, colhozuri”.

Totodată, Marina Tauber și-a exprimat regretul că nicio inițiativă legislativă a fracțiunii sale nu a fost susținută de majoritatea parlamentară și nici nu a primit avizul pozitiv al Guvernului, iar din această cauză acestea nu pot produce efecte pozitive pentru viața oamenilor. În acest context, ea a reiterat îndemnul către alte fracțiuni parlamentare să sprijine inițiative Partidului „ȘOR”.  „Am chemat colegii din alte fracțiuni să susțină proiectele care vor ajuta în sfera socială. Sper că după asta vom vedea pentru ce au venit în parlament. Doar pentru a înregistra proiecte, a ieși la tribună să le prezentăm, sau să facem postări frumoase pe Facebook, nu este despre noi”, a declarat Marina Tauber.

Ea a amintit că mandatele deputaților Partidului „Șor” au fost încredințate de peste 117 mii de persoane, iar formațiunea a reușit să realizeze mai mult în câțiva ani decât multe alte partide în aproape 30 de ani de independență.

Fracțiunea Partidului Politic „ȘOR” a anunțat la începutul acestei sesiuni parlamentare că a elaborat un șir de inițiative în domeniul social și economic pe care le va promova în actuala sesiune, una din primele fiind proiectul cu privire la stimularea revenirii concetățenilor moldoveni acasă. Proiectul prevede un șir de măsuri, printre acestea sunt scutirea de taxe vamale la importul bunurilor personale și automobilelor; scutiri la achitarea impozitului pe venit pentru cei care își vor deschide o afacere, scutiri la achiziţionarea poliţei de asigurare; facilităţi la achiziţionarea locuinţelor; indemnizaţii unice şi alocaţii băneşti lunare; compensarea cheltuielilor legate de închirierea spaţiului locativ și multe altele.

Fracțiunea Partidului Politic „ȘOR” a elaborat și alte proiecte legislative precum cel cu privire la majorarea pensiilor, medicamente gratuite pentru pensionari, acordarea de scutiri magazinelor sociale ca să poată activa și în continuare și să ofere produse de primă necesitate categoriilor vulnerabile ale populației. Fracțiunea va lansa și un șir de inițiative privind penalizarea deputaților care nu-și îndeplinesc promisiunile electorale, acordarea împuternicirilor sporite deputaților aleși în circumscripții uninominale și vom promova în continuare proiectul de modificare a Constituției pentru anularea imunității parlamentare, și altele.

Amintim că fracțiunea Partidului Politic „ȘOR” numără șapte deputați în Parlament.

Spread the love

Check Also

Deputaţii „Pro Moldova” solicită Procuraturii Generale tragerea la răspundere pe cei care lansează zvonuri | VIDEO

Deputaţii „Pro Moldova” solicită Procuraturii Generale tragerea la răspundere a preşedintelui Igor Dodon, a premierului …