Medicii de la Spitalul Raional Orhei, cazați și hrăniți gratuit

Primele 30 de solicitări pentru cazarea gratuită în hotelul municipal „Codru” a lucrătorilor medicali, care muncesc la Spitalul Raional Orhei, au fost deja făcute, iar instituția hotelieră este pregătită să ofere 55 de locuri pentru găzduirea medicilor. Mai mult, timp de o săptămână, o companie locală s-a angajat să asigure cu hrană de trei ori pe zi lucrătorii medicali angajați în lupta cu noul coronavirus, scrie orhei.md.

Despre asta au anunțat în cadrul emisiunii “Ora Locală” de la Orhei TV președintele raionului, Dinu Țurcanu și Pavel Verejanu, primarul mun. Orhei.

„Prima solicitare pentru 30 de locuri de cazare la hotel pentru medicii care muncesc în ture a fost deja făcută de Spitalul Raional Orhei. Suntem gata să facem față tuturor provocărilor în următoarele 2-3 săptămâni”, a declarat primarul Pavel Verejanu, menționând că hotelul „Codru” va putea pune la dispoziția medicilor în total 55 de locuri.

Edilul a menționat că măsura a fost luată și din considerentul de a proteja familiile lucrătorilor medicali de eventuale infectări.

Președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu a mulțumit administrației hotelului „Codru” și primarului de onoare al mun. Orhei, Ilan Șor, pentru inițiativa de sprijinire a medicilor. El a menționat că, la hotel, lucrătorilor medicali le-au fost create cele mai bune condiții.

SC “Brodețchi” SRL din Orhei s-a angajat, timp de o săptămână, să asigure gratuit cu hrană toți medicii angajați la Orhei în lupta împotriva noului coronavirus. Este un gest demn de apreciat”, a remarcat Dinu Țurcanu, chemând comunitatea și mediul de afaceri la solidarizare.

Într-o intervenție în direct, directorul Spitalului Raional Orhei, Andrei Stratulat, a informat că la spital au fost aduși primii 12 suspecți de Covid-19. Instituția are pregătite 40 de saloane pentru internarea suspecților de Covid-19 și 25 de paturi pentru tratarea pacienților cu forme ușoare și de gravitate medie. Cazurile grave de coronavirus vor fi tratate la Chișinău.

Andrei Stratulat a precizat că în ultimele două săptămâni lucrătorii medicali au fost instruiți cum să activeze în condițiile epidemiei, iar instituția a fost asigurată cu cantități necesare de dezinfectanți, echipamente și utilități medicale. Acestea au fost achiziționate, în mare parte, din donația de 1 mil. de lei oferită de Fundația „Miron Șor” raionului și mun. Orhei pentru lupta cu noul coronavirus.

În perioada epidemiei, Spitalul Raional Orhei va deservi raioanele Orhei, Șoldănești, Telenești și Rezina.

Spread the love

Check Also

Ambuteiaje infernale, treceri pentru pietoni insuficiente, trotuare pline de gropi: haosul din preajma Gării Auto Nord din Chișinău atinge noi culmi | VIDEO

Ambuteiaje infernale, treceri pentru pietoni insuficiente, trotuare pline de gropi adânci, dar și stații pentru …