MEI și ANTA încep verificarea transport interurban. Transportatorii, supărați: Vom rămâne fără microbuze | VIDEO

Transportatorii au ajuns sub lupa Ministerului Economiei și a Agenției Naționale Transport Auto. Astfel, până la data de întâi octombrie toate unitățile de transport interurban vor fi verificate. Administratorii companiilor nu prea sunt mulțumiți de această decizie deoarece, spun ei, după aceste verificări vor putea rămâne fără un număr mare de microbuze.

Procesul începe cu verificarea încadrării transportului public de pasageri pe categoriile de confort. Potrivit ministrului Economiei, Anatol Usatîi, până la data de întâi februarie, transportatorii auto vor prezenta graficul de verificare a transportului, iar până la întâi octombrie, toate mijloacele de transport interurban de pasageri vor fi verificate.

ANATOL USATÂI, ministru al Economiei și Infrastructurii: „Avem două întrebări, poate să fie și mai multe. Prima întrebare dacă dumneavoastră vedeți câteva impedimente în acest sens, dacă dumneavoastră ați început pregătirea pentru implementarea ordinului și regulamentului menționat. La fel, stimați colegi dacă ANTA este gata. Pentru a prelua și a începe verificarea unităților de transport.”

IULIAN POSTICĂ, Secretar de Stat: „ANTA este în grafic, până la întâi februarie acest modul va fi operațional. Săptămâna următoare ANTA va avea ședință de lucru cu experții stațiilor menționate pentru a fi clarificată care urmează să fie procedura și pașii.”

Transportatorii sunt mai mult decât nemulțumiți. Ei susțin că în urma acestor verificări, riscă să rămână cu foarte puține unități de transport.

VEACESLAV RĂILEANU, administrator companie de transport: „Pe ce drumuri circulăm noi pe rutierele suburbane? Niște drumuri că fără să te duci o dată în trei luni la stomatolog nu poți, îți dezbați dinții acolo. Eu sunt conștient că la mine de la 10 la 20 de procente în întreprinderea mea nu o să treacă toate aceste etape.”

Pe teritoriul țării sunt peste 6500 de autovehicule care transportă pasageri.

Spread the love

Check Also

Încă 30 de zile de arest pentru fostul guvernator al Băncii Naționale | VIDEO

Mandatul de arestare pentru fostul guvernator al Băncii Naționale, Dorin Drăguțanu a fost prelungit cu …