Ministrul Culturii: Spectacolele de teatru și concertele ar putea fi puse pe pauză dacă nu vor fi respectate măsurile împotriva COVID-19 | VIDEO

Spectacolele de teatru și concertele ar putea fi puse pe pauză în cazul în care nu vor fi asigurate măsurile de siguranță împotriva răspândurii infecției Covid. Atenționarea a fost făcută de ministrul Culturii, Sergiu Prodan, la o întâlnire cu manageri ai instituțiilor de cultură și organizatori de evenimente de masă. Potrivit oficialului, singura soluție pentru a ține lucrurile sub control este vaccinarea.

Ministrul Culturii, Sergiu Prodan susține că dacă mecanismele de prevenire infecției Covid nu vor da rezultate, atunci activitatea teatrelor, sălilor de concerte, dar și organizarea evenimentelor în masă va fi oprită. Mai mult, lockdown-ul este exact pasul următor, iar managerii instituțiilor sunt îndemnați să respecte regulile, pentru a putea activa în continuare.

De asemenea, Prodan declară că în actuala situație, singura soluție este vaccinarea, de aceea solicită instituțiilor culturale să promoveze imunizarea. În cadrul întâlnirii, invitații s-au arărat nedumeriți cu privire la mecanismele de control și aplicarea măsurilor impuse de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică. Ei au solicitat să fie gândit un protocol prin care publicul să poate fi informat de la etapa de achiziției de bilete despre procedura sanitară și respectarea normelor acesteia.

De asemenea, s-a cerut crearea unui mecanism pentru procesarea datelor cu caracter personal. Ministerul Culturii anunță că toate cerințele vor fi transmise celor de la CNESP.

Din data de 11 septembrie, conform ultimei hotărâri, accesul persoanelor cu vârstă de peste 18 ani la toate evenimentele culturale, dar și în cluburi se permite doar cu certificatul de vaccinare

Cei care nu și-au administrat antidotul pot prezenta însă rezultatul negativ al unui test PCR, nu mai vechi de 72 de ore sau al unui test anti-gen rapid, nu mai vechi de 42 de ore, dar și certificatul care atestă prezența anticorpilor, după ce s-a trecut prin boală. Adeverințele sunt valabile atât pe suport de hârtie, cât și în format electronic.


Spread the love

Check Also

În Adunarea Populară a UTA Găgăuzia vor fi organizate, duminică, alegeri ordinare: 122 de candidați înregistrați

În această duminică, 19 septembrie, au loc alegeri ordinare în Adunarea Populară a Găgăuziei. Locuitorii …