Ministrul Sănătății: Din cele 101 de cazuri de COVID-19, confirmate astăzi, numai patru sunt de import | VIDEO

Coronavirusul a mai răpus astăzi încă două persoane, iar alte 101 au fost testate pozitiv. Datele noi au fost prezentate de ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu. Astfel, numărul celor infectați cu noul coronavirus a ajuns la 965, iar bilanțul deceselor la 19. Totodată, în raionul Soroca nu a fost confirmat niciun caz astăzi. Din cauza numărului mare de infectați, municipiul Soroca este în carantină din data de 1 aprilie. Tot în izolare rămâne orașul Ștefan Vodă și comuna Carahasani din același raion, dar și satul Bălceana din Hâncești.

VIORICA DUMBRĂVEANU, ministrul Sănătății: Astăzi avem 101 cazuri pozitive din 192 de probe care au fost procesate. Patru cazuri sunt de import este vorba de 2 persoane din Marea Britanie, un caz din Franța și un caz din Federația Rusă. 97 cazuri sunt cu transmitere locală. Chișinău-23 cazuri, Ștefan Vodă-16, Glodeni-11, Ialoveni-8, Orhei-7, Taraclia-6, Fălești-4, Hîncești-3, Anenii Noi, Cahul, Nisporeni-2 cazuri, Bălți, Călărași, Căușeni Criuleni, Leova, Strășeni, Telenești câte un caz.  Cu regret vreau să menționez că mai avem două decese. Este vorba despre o persoană de 30 de ani din Chișinău care suferea de diabet zaharat tip 1, persoană a fost internată pe data de 4 aprilie deja în stare extrem de gravă și cu evoluție culminantă. Cea de-a două persoană este în vârstă de 70 de ani din Ștefan Vodă, persoană care avea și alte probleme –hipertensiune, obezitate, a fost transferată pe data de 4 aprilie în Chișinău în stare extreme de gravă. Pe această cale, ne exprimăm condoleanțele noastre pentru familiile persoanelor decedate.

Pacienții care vor avea formă ușoară de îmbolnăvire cu noul coronavirus ar putea fi tratați acasă. În spitale vor ajunge doar persoanele în stare gravă. Despre asta a anunțat premierul care, a precizat că de mâine și până la 17 aprilie, bugetarii vor avea din nou zile libere, asta după ce astăzi ei au fost chemați la muncă. Salariul va fi păstrat, iar zilele libere vor fi recuperate după ridicarea stării de urgență, astfel că bugetarii vor fi nevoiți să lucreze 6 zile în săptămână și nu 5 cât este acum. De asemenea, de mâine se închid toate frizeriile și saloanele de frumusețe, iar Spitalul din Ștefan Vodă, acolo unde este un focar de coronavirus, a fost închis, a mai declarat Ion Chicu.

Spread the love

Check Also

După aproape trei luni de pauză, Piața Centrală și-a deschis porțile: Cum sunt respectate restricțiile? | VIDEO

După aproape trei luni de pauză, Piața Centrală din capitală astăzi și-a deschis porțile pentru …