Minus un pretendent la fotoliul de președinte. Cum își motivează decizia candidatul independent Constantin Oboroc | VIDEO

Candidatul independent la funcția de președinte, Constantin Oboroc, renunță pe ultima sută de metri la procesul de colectare a semnăturilor. Anunțul a fost făcut la o conferință pentru presă.

Potrivit acestuia, grupul său de inițiativă nu a reușit în trei săptămâni să colecteze cel puțin 15 mii de semnături, număr extrem de mare pentru un candidat independent.

Anterior, alți doi pretendenți la fotoliul de șef al statului – Ion Costaș și Alexandr Kalinin s-au retras din cursă.

Comisia Electorală Centrală anunță că joi, 1 octombrie, este ultima zi de depunere a listelor de subscripție pentru înregistrarea candidaților pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie.

În cursa electorală sunt înregistrați cinci concurenți: Renato Usatîi, Andrei Năstase, Tudor Deliu, Igor Dodon, Violeta Ivanov, iar alte trei dosare sunt în curs de examinare.

CEC a respins înregistrarea candidatului Partidului „Pro Moldova”, invocând anumite nereguli în listele de subscripție. Andrian Candu a anunțat că va contesta hotărârea la Curtea Supremă de Justiție.

Spread the love

Check Also

Trei deputați au părăsit rândurile grupului parlamentar „Pro Moldova: Cum a reacționat Andrian Candu | VIDEO

Trei deputați au părăsit rândurile grupului parlamentar „Pro Moldova”, condus de Andrian Candu. Este vorba …