Miza candidaților la alegerile parlamentare din Hâncești | VIDEO

Locuitorii din Hîncești își doresc un deputat din orașul lor, care le-ar cunoaște adevăratele probleme cu care se confruntă zi de zi. Este opinia exprimată de doi candidați originari din Hîncești, Grigore Cobzac și Anatolie Postolachi, care au exercitat anterior funcții publice în acest raion, iar acum râvnesc la mandatul de parlamentar. De cealaltă parte, Dorin Chirtoacă, care aspiră și el la fotoliul de deputat în circumscripția 38 din Hîncești, spune că problemele sunt identice în toată țara. Declarațiile au fost făcute în cadrul cele de-a doua runde de dezbateri organizate de Agenția de presă IPN.

Candidatul independent Grigore Cobzac susține că în alegerile parlamentare noi, organizate în circumscripția 38 din Hîncești, se va baza pe experiența acumulată de-a lungul anilor în domeniul public și speră să fie un argument și pentru alegători.

GRIGORE COBZAC, candidat independent în circumscripția 38, Hîncești: în mare măsură, experiența mea este legată de raionul Hîncești și ar fi păcat ca aceste cunoștințe să nu le pun la dispoziția hînceștenilor. În acest sens, sunt plin de idei, le am foarte multe, sunt interesante.

Anatolie Postolachi, candidatul Partidului Liberal Democrat, afirmă că va munci și în continuare alături de locuitorii raionului Hîncești, pentru a le obține încrederea și mandatul de deputat.

ANATOLIE POSTOLACHI, candidat PLDM în circumscripția 38, Hîncești: Locuitorii raionului Hîncești din circumscripția 38 își doresc ca viitorul deputat, care le va reprezenta interesele în Parlamentul Republicii Moldova, să fie hînceștean. Un hînceștean, care a demonstrat în timp caracter, verticalitate.

Argumentele contracandidaților săi legate de baștină nu-l sperie pe candidatul Blocului Electoral ”Unirea”, Dorin Chirtoacă. Acesta este de părere că nu doar alegătorii din Hîncești merită o viață mai bună, dar toți cetățenii țării.

DORIN CHIRTOACĂ, candidat Blocului Electoral ”Unirea” în circumscripția 38, Hîncești: Nu trebuie să ne împărțim în cei de-acolo, cei de-aici, pentru că după aia începem să ne împărțim pe criterii etnice și altele. Cu toții suntem cetățeni ai RM și toți cetățenii RM merită o viață mai bună. MUSCA Îmi doresc ca odată cu aceste alege ri din Hîncești să înceapă cu adevărat primăvara democratică pentru Moldova.

Alegerile parlamentare noi din circumscripția Hînceşti se vor desfăşura în data de 15 martie, după ce fostul deputat Alexandru Botnari a optat pentru mandatul de primar în acelașui oraș. În cursa electorală sunt înregistraţi șapte concurenţi. Pe lângă cei trei participanți la dezbateri, la fotoliul de deputat mai râvnesc Olesea Stamate de la PAS, Ştefan Gaţcan desemnat de PSRM, Ion Mereuţă de la PDM și reprezentantul Partidului Politic ”ȘOR”, Vitalie Balinschi.

Spread the love

Check Also

Incendiu fatal la Soroca: O femeie a murit în propria casă

La data de 28 martie, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit pentru …