Modificările la legea Procuraturii, asumate de Guvern, publicate în Monitorul Oficial | VIDEO

Proiectul de lege privind modificarea Legii Procuraturii, asupra căruia Guvernul și-a asumat răspunderea, a fost publicat în Monitorul Oficial. Potrivit reprezentanților Parlamentului, documentul a fost înregistrat la secretariatul Legislativului, iar deputații urmează să se întrunească în ședință plenară pentru a-l dezbate.

Documentul aprobat la ședința Guvernului prevede că prim-ministrul va preselecta cel puțin doi candidați pentru funcția de procuror general și va înainta lista către Consiliul Superior al Procurorilor. Ulterior, va fi ales un candidat care va fi propus președintelui țării.

Potrivit Constituției, Guvernul își poate angaja răspunderea în fața Parlamentului asupra unui program, unei declarații sau unui proiect de lege.

ION CREANGĂ, jurist Parlament: „Legea spune că prim-ministrul trebuie să vină în Parlament să-l prezinte în ședință plenară și din moment ce îl prezintă, în 3 zile, dacă nu se depune nicio moțiune de cenzură, înseamnă că legea se semnează și se duce la publicare. Dacă există moțiunea de cenzură, atunci se dezbate moțiunea de cenzură și dacă se aprobă moțiunea – cade guvernul, dacă nu, legea merge mai departe.”

Guvernul Sandu și-a asumat răspundere privind modificarea Legii procuraturii. Asta după ce ministra Justiției, Olesea Stamate a anulat rezultatele concursului privind candidații la funcția de procuror general.

Spread the love

Check Also

Cele mai afectate țări din lume de COVID-19, la capitolul mortalitate. Ce loc ocupă Moldova

Numărul deceselor cauzate de noul tip de coronavirus se apropie de 350 de mii în …