Mogherini reamintește că sprijinul UE pentru Republica Moldova este condiționat de reforme | VIDEO

Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Federica Mogherini, a subliniat într-un discurs ținut ieri la Strasbourg că Republica Moldova are un nou Guvern și are nevoie în continuare de reforme autentice. Ea a menționat, în același timp, că Uniunea Europeană este gata să susțină reformele pe toate căile posibile, dar, ca de fiecare dată, suportul rămâne condiționat.

Într-un discurs de bilanț în Parlamentul European, în care a vorbit despre Parteneriatul Estic, Federica Mogherini a declarat că ”Republica Moldova are acum un nou Guvern, nevoia de reforme adevărate rămâne, iar Uniunea Europeană este dispusă să sprijine reformele prin toate mijloacele, dar nu necondiționat”.

Șefa diplomației europene a menționat că, sprijinul Bruxelles-ului pentru Chișinău are și va avea și în viitor ca scop să ajute reformele menite să combată corupția și crearea unor instituții de stat autonome și depolitizate.

De asemenea, coordonatoarea politicii externe europene a reamintit că UE a sprijinit constant reformele structurale din Republica Moldova – lupta cu corupția, îmbunătățirea sistemului electoral și crearea unei justiții independente și responsabile.

Menționăm că, anterior, și președintele Klaus Iohannis a declarat că sprijinul României, inclusiv financiar, va fi strict condiționat de continuarea reformelor esențiale pentru dezvoltarea democratică a Republicii Moldova și avansarea parcursului său european.

La rândul său, la început de mandat, în cadrul unui întâlniri cu ambasadorii acreditați la Chișinău, șeful Executivului, Ion Chicu, a dat asigurări că Guvernul va fi plenar angajat în realizarea reformelor. Premierul a menționat că Guvernul se angajează să acționeze în conformitate cu Planul de acțiuni pentru implementarea Acordului de Asociere, iar relațiile cu Uniunea Europeană și implementarea Acordului de Asociere rămân o prioritate majoră pentru actualul cabinet de miniștri.

Spread the love

Check Also

Medicul pediatru, Mihai Stratulat, anunță că el și familia sa au fost contaminați cu COVID-19. Ce mesaj a publicat

Medicul pediatru, Mihai Stratulat, anunță că el și familia sa au fost contaminați cu COVID-19, …