Moldovenii ar putea achita mai puțin pentru energia electrică | VIDEO

Moldovenii ar putea achita mai puțin pentru energia electrică. Principalul furnizor de electricitate din țară i-a cerut Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică să reducă tariful la curent.

Astfel, pentru consumatorii casnici prețul pentru un kilowat ar putea scădea cu 11 bani, adică de la 1 leu și 89 de bani pentru un kilowat la 1 leu și 78 de bani. Totodată, cu 15-16 bani mai mic ar putea fi stabilit și prețul pentru energia electrică pentru consumatorii racordați la rețeaua de tensiune medie sau de înaltă tensiune.

Furnizorul precizează într-un comunicat de presă că la baza calculelor au fost luați în considerare mai mulți factorii, și anume prețul de procurare a energiei electrice stipulate în contractele în vigoare pentru anul 2020, dar și tarifele pentru serviciile de transport și distribuție în vigoare.

Spread the love

Check Also

Documente desecretizate de presa internațională confirmă declarațiile lui Ilan Șor? Băncile din RM au fost devalizate și după 2014, când de fapt, BNM deținea controlul | VIDEO

Băncile din Republica Moldova au fost devalizate și după așa-numitul furt al miliardului din 2014, …