Muzica funerară care a chinuit trei familii din Chișinău a fost oprită

La o zi de la publicarea reportajului despre cele trei familii terorizate luni în șir să asculte marșuri funerare în regim non-stop, muzica a fost oprită. Proprietara unuia dintre imobilele din strada Alexei Mateevici ne-a comunicat că muzica a dispărut sâmbătă după-amiază, după ce cazul a fost mediatizat amplu în media, scrie anticoruptie.md.

Natalia Busuioc a mai declarat că deși a solicitat ajutorul poliției de mai bine de 30 de ori, oamenii legii nu au făcut altceva decăt să constate abaterea și să îi anunțe că au întocmit procese-verbale. Mai mult, polițiștii au recunoscut că nu pot să facă mai mult pentru că nu pot să îl găsească pe proprietar.

Amintim că portalul Anticorutie.md a publicat vineri un reportaj despre modul în care un om de afaceri ar încerca să îi determine pe vecinii săi îi vândă locuințele la prețuri derizorii.

Cele trei familii, care dețin apartamente la sol, într-o curte de pe strada Alexei Mateevici din Chișinău, erau terorizate de câteva luni să asculte, în regim non-stop, muzică funerară. Oamenii susțin că un om de afaceri influent ar face presiuni asupra lor ca să le vândă locuințele la preț derizoriu și să acapareze terenul pentru o construcție multietajată.

Aceștia s-au adresat în repetate rânduri la organele de drept, însă nu au fost ajutați și au depus o sesizare pe Harta Corupției a portalului Anticoruptie.md. Reporterii CIJM au mers la una din locuințe și, împreună cu proprietarul, au făcut o nouă sesizare la Poliție.

Spread the love

Check Also

Epidemiologul Alla Tocarciuc: virusul nu a renunțat – mai puțini oameni au luat testul

Pandemia de coronavirus nu s-a încheiat încă, iar faptul că au fost confirmate mai puține …