Nervi și disperare în țară! Oamenii nu au putut ajunge la destinație din cauza protestului transportatorilor | VIDEO

Nervi și disperare în țară. Oamenii nu au putut ajunge astăzi la destinație și au așteptat degeaba în stații sau pe margine de drum, până au găsit o mașină de ocazie. Și asta pentru că peste 2000 de microbuze și autobuze care efectuează curse interurbane au rămas în garaje. În acest mod, șoferii au protestat față de intenția autorităților de a reduce numărul de pasageri pe timp de pandemie.

ALEXANDRU STATNÎI, reporter TV6: „La autogara din Bălți care, de obicei, arată ca un mușuroi de furnici, astăzi parcă i-a luat vântul pe toți. Peroanele sunt aproape pustii. Unde și unde apare câte un microbuz, iar la case nu mai există cozi. Pe călători îi poți număra pe degete, iar cei care apar pe aici, fac cale întoarsă pentru că nu au cu ce ajunge acolo unde au nevoie”.

” – Unde mergeți? – La Drochia. – Și nu aveți cu ce ajunge? – Nu, nu avem cu ce ajunge și nici nu suntem la curent ce s-a întâmplat. Trebuie să ne ducem de-acum la o mașină de ocazie, ce să facem?”

„Nu am auzit, dar dacă ceva, voi pleca înapoi acasă. Sunt din Bălți”.

Totuși, unii șoferi de autobuze, deși nu sunt de acord cu decizia Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică de a reduce în jumătate numărul pasagerilor, au ieșit la muncă.

„Nu ne iese cu 50%. Combustibilul este scump, totul este scump. Noi astăzi am transportat doar vânt, aer”.

„Să-mi dea combustibil și voi lucra, poftim”.

ALEXANDRU STATNÎI, reporter TV6: „La Autogara Ocnița e și mai trist. Pe peron nici țipenie. Singurul om viu este casierița care, astăzi, este mai mult telefonistă. Răspunde la apeluri și le explică oamenilor de ce nu merge transportul”.

OLGA ARHIP casier, autogara din Ocnița: „La noi a fost doar o cursă la 09:50, Briceni-Chișinău. În rest, nu a fost nicio cursă. Mergem în minus, este clar acest lucru. Ce bani o să avem astăzi?”

Oamenii au fost revoltați că nu pot ajunge acasă și s-au văzut nevoiți să aștepte, ore în șir, pe marginea drumului, până vor găsi o mașină de ocazie.

„- Nu avem cu ce ne duce pe acasă. – Dar unde trebuie să vă duceți? – La Hădărăuți. – Câți kilometri de la Ocnița? – 45. Am vrut să luăm un taxi, dar bani nu sunt. Și ce o să faceți? – Este un om din sat în piață și poate mă va lua acasă”.

„- Oamenii merg pe jos. – Dar taxi? – Nu-i nimic, nici taxi, nici autobuz”.

Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică și-a suspendat prevederea care se refera la reducerea numărului de pasageri la jumătate din capacitatea autovehiculelor, după ce transportatorii au anunțat proteste. Timp de o săptămână, vor fi efectuate verificări, iar dacă se va stabili că aceștia nu respectă măsurile de protecție anti-COVID, restricțiile vor fi reintroduse.

Spread the love

Check Also

Momentul în care pistolarul de la Holercani este reținut de ofițerii INI pe traseul Criuleni-Chișinău | VIDEO

Reporterii Deschide.MD au intrat în posesia primelor imagini, surprinse la fața locului, în timpul operațiunii, …