News Alert! PSRM înaintează moțiune de cenzură, după discursul Maiei Sandu

Deputatul socialist, Vasile Bolea, înaintează moțiunea de cenzură din numele fracțiunii, după ce prim-ministra Maia Sandu și-a încheiat discursul despre asumarea politică privind modificarea Legii Procuraturii, potrivit căreia, prim-ministrul preselectează candidații la funcția de procuror general, scrie realitatea.md.

„Doar așa putem construi o țară în care oamenii să vrea să trăiască. Reforma justiției nu este moftul meu personal, este o promisiune făcută oamenilor. Oamenii cer dreptate. Nu pot sta cu mâine în sân. S-au găsit trucuri, scheme și șiretlicuri. Când au avut loc intervențiile de la concursurile anterioare, am considerat că trebuie să trecem cu vedere pentru a face regulă în justiție. Am făcut anumite compromisuri pentru o justiție adevărată. Angajamentul meu este să avem un procuror liber”, a declarat Maia Sandu în plen.

Președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a declarat că procedura nu prevede dezbateri și că în decurs de 72 de ore, dacă cel puțin o pătrime din numărul deputaților nu vor depune o moțiune de cenzură, atunci proiectul de lege va fi considerat adoptat.

Între timp, însă, socialistul Bolea a anunțat că PSRM, totuși, înaintează moțiune de cenzură. I-a dat citire în plen: „Guvernul Sandu a demonstrat incapacitate. Se face vinovat de eșecul reformei justiției, de abandonarea intereselor naționale, de încălcarea flagrantă, de încercarea de a-și supune Procuratura Generală; de incapacitatea de a gestiona un Guvern de coaliție. Cerem demiterea Guvernului prin vor afirmativ acordat. Exprimăm neîncrederea”.

Spread the love

Check Also

Cele mai afectate țări din lume de COVID-19, la capitolul mortalitate. Ce loc ocupă Moldova

Numărul deceselor cauzate de noul tip de coronavirus se apropie de 350 de mii în …