Nistor Grozavu, „oleacă” reținut, „oleacă” eliberat | VIDEO update

Fostul viceprimar de Chișinău Nistor Grozavu a fost reținut pentru 72 de ore. La scurt timp, însă, acesta a fost eliberat. Fostul funcționar a fost audiat astăzi de procurori, fiind bănuit de înstrăinarea ilegală a terenurilor publice din capitală. În cadrul aceluiași dosar au fost audiate mai multe persoane bănuite de escrocherie, falsificarea probelor și exces de putere sau depăşirea atribuţiilor de serviciu. Acestea sunt persoane angajate în întreprinderi municipale, dar și în Primăria municipiului Chișinău.

Potrivit unui comunicat emis de Procuratura Generală, în cadrul cauzelor penale, pe lângă cei trei angajați din cadrul Primăriei mun. Chișinău, în această cauză penală sunt vizate și  alte persoane fizice și juridice.

Amintim că totul a început cu cele 21 de percheziții din 9 septembrie, efectuate la sediul Primăriei Chișinău, în oficii și la domiciliile celor vizați. În cadrul administrării probelor acumulate, a fost identificată o schemă infracțională de înstrăinare a unor terenuri publice, care aparţin Primăriei Chișinău. În urma măsurilor desfășurate, au fost reținute două persoane pentru un termen de 72 ore – Nistor Grozavu și un angajat al Direcției generale arhitectură, urbanism și relații funciare al cărui nume nu a fost făcut public. În urma audierilor, s-a decis eliberarea lor, dar cu obligația de a nu părăsi localitatea și de a se prezenta la organul de urmărire penală. Potrivit organelor de drept, toți cei a căror vinovăție va fi demonstrată riscă pedeapsă cu închisoarea de până la 10 ani. În continuare, se efectuează acţiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigaţii, în scopul  stabilirii tuturor circumstanțelor și implicării altor persoane cu tangenţă la caz.

Spread the love

Check Also

Încă trei persoane au decedat de COVID-19, în ultimele 24 de ore, iar 126 de persoane au fost externate

În ultima zi a lunii mai, autoritățile anunță încă trei decese din cauza COVID-19. Este …