Noi cazuri de infectare cu COVID-19 în raionul Orhei

Noi cazuri de infectare cu COVID-19 în raionul Orhei. Locuitorii mai multor localități din raion sunt infectați de Coronavirusul de tip nou COVID-19. Printre aceste persoane sunt angajați ai sectorului medical, dar și cetățeni care au revenit de peste hotare sau au devenit contacți a persoanelor deja infectate.

Autoritățile raionului Orhei menționează că, măsurile de autoizolare la domiciliu nu sunt respectate de unii cetățeni, ceea ce duce atât la infectare cât și la răspândirea Coronavirusului.

Geografic, la data de 5 aprilie 2020, au fost confirmate 23 de cazuri de infectare cu COVID-19 în următoarele localități: satul Furceni – 3 cazuri, satul Bulăiești – 2 cazuri, satele Pohorniceni, Mălăiești, Isacova, Cucuruzeni, Bolohani, Lopatna, Pelivan, Jeloboc și Cihoreni câte un caz, și locuitori ai municipiului Orhei – 9 persoane.

Persoanele care au contactat cu cei depistați pozitiv de noul coronavirus, în prezent sunt izolați la domiciliu. În localitățile rurale din raion, unde au fost confirmate cazuri de infectare cu COVID-19, au fost distribuiți sau urmează a fi distribuiți dezinfectanți pe bază de alcool, la fel ca și în celelalte localități, au fost sau urmează a fi întreprinse în continuare măsuri necesare de dezinfecție a localităților.

Consiliul Raional Orhei cu sprijinul Fundației “Miron Șor” va continua măsurile de prevenire a răspândirii infecției în municipiul Orhei, în toate localitățile din raionul Orhei, dar și va oferi ajutorul corespunzător Spitalului Raional Orhei. Primarii localităților vin cu rugămintea de a respecta toate prevederile epidemiologilor și a medicilor de a respecta regimul de autoizolare la domiciliu și de a nu permite răspândirea infecției date.

Toți cetățenii sunt îndemânați de a apela la serviciul de urgență la numărul de telefon 112 în caz dacă apar simptomele caracteristice Coronavirusului de tip nou COVID-19.

Spread the love

Check Also

După aproape trei luni de pauză, Piața Centrală și-a deschis porțile: Cum sunt respectate restricțiile? | VIDEO

După aproape trei luni de pauză, Piața Centrală din capitală astăzi și-a deschis porțile pentru …