Noi detalii despre explozia din Chișinău, soldată cu 4 răniți. Cum s-a întâmplat tragedia | Update

Au apărut noi detalii despre deflagrația din căminul locativ de pe strada Independenței, din sectorul Botanica, care s-a soldat cu patru persoane rănite, scrie deschide.md.

Preliminar s-a stabilit că explozia a avut loc aproximativ în jurul orei 20:00,  în bucătăria comună a apartamentelor 12 și 15, de la etajul 2 al blocului de locuințe.

În acel moment în unul dintre apartamente se afla o femeie în vârstă de 64 de ani, iar în cel de-al doilea se afla un adolescent în vârstă de 17 ani. Ultimul s-ar fi dus la bucătărie ca să-și încălzească mâncarea, însă când a aprins chibritul s-ar fi produs explozia din cauza gazelor acumulate în bucătăria comună.

În urma exploziei, patru persoane au avut de suferit. Trei minori cu vârstele de un an, zece ani și șaisprezece ani au primit traumatisme fiind internați în spitalele «Valentin Ignatenco» și «Emilian Coțaga» din municipiul Chișinău. Minorii de un an și zece ani au primit traumatisme ușoare fiind în exteriorul blocului în momentul producerii deflagrației, iar băiatul de șaisprezece ani a primit arsuri de gradul I, II și III pe mâini, piept și față, fiind în încăperea unde s-a produs deflagrația.

O femeie care, de asemenea, s-a aflat în exteriorul blocului s-a ales cu traumatisme ușoare. Starea tuturor persoanele este satisfăcătoare. Persoane decedate nu au fost raportate.

Circumstanțele cazului sunt investigate de organele de drept.

Spread the love

Check Also

Încă 1 518 cazuri de COVID-19 și 25 decese au fost confirmate în Moldova

1 518 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. …