Noul ministru al Finanțelor, acuzat de evaziune fiscală. Serghei Pușcuța neagă acuzațiile | VIDEO

Președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică a Parlamentului, Chiril Moțpan, spune că a intrat în posesia unui raport, pregătit de o instituție de stat, în care sunt descrise scheme de evaziune fiscală și favorizare a unor acte de corupție în care ar fi vizat noul ministru al Finanțelor, Serghei Pușcuța, transmite IPN. Cel din urmă, neagă acuzațiile.

Președintele comisiei Securitate și Ordine Publică, Chiril Moțpan vorbește de un raport pe 40 de pagini, pe care acesta le-a obținut din surse confidențiale, scrie IPN. Potrivit lui Moțpan, Pușcuța ar avea proprietăți în valoare de un milion de euro, inclusiv circa 500 de hectare de teren, pe care nu le-ar fi putut obține pe căi legale. Viceprim-ministrul Serghei Pușcuța recunoaște că are în proprietate 500 de hectare de teren agricol, dar neagă informațiile că și-ar fi dobândit averea pe căi ilicite.

SERGEI PUȘCUȚA, ministru al Finanțelor: Mi-i greu să spun cine a evaluat această avere la un milion de euro. Cred dă domnul Moțpan e mai versat în această procedură. Nu pot să spun cât costă averea, dar am declarat 500 de hectare de terenuri agricole.

În contextul în care Chiril Moțpan spune că Serghei Pușcuța ar fi promovat mai multe rude în funcții de conducere, el s-a referit și la cei doi fini de cununie ai ministrului, pe care i-a promovat în funcție la Fisc.

SERGEI PUȘCUȚA, ministru al Finanțelor: Da, sunt doi colaboratori ai Serviciului Fiscal de Stat, dar unul dintre ei lucrează în FISC din 1996, iar altul din 2004. Ambii au fost promovați în funcție – unul în 2010 și altul în 2013, când eu nu activam în Serviciul Fiscal de Stat.

Potrivit sursei citate, deputatul a transmis Procuraturii Generale informațiile despre Serghei Pușcuța. Iar cu două zile înainte de învestirea noului Guvern, raportul a fost transmis și președintei Parlamentului, Zinaida Greceanîi, dar ea „nu a acordat atenție” a punctat Moțpan.

Spread the love

Check Also

Cadavrul unui bărbat, depistat într-un ascensor dintr-un bloc de pe bulevardul Moscovei

Cadavrul unui bărbat în vârstă de 48 de ani a fost depistat într-un ascensor dintr-un …