”Nu a fost prejudiciat statul după vânzarea Hotelului Cosmos”: președintele Confederației Naționale a Sindicatelor a confirmat cuvintele lui Ilan Șor | VIDEO

Liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, respinge acuzațiile aduse de membrii comisiei de anchetă pentru elucidarea înstrăinării patrimoniului sindicatelor, potrivit cărora el ar fi prejudiciat statul atunci când a cumpărat Hotelul Cosmos. Ilan Șor susține că, de fapt, a procurat imobilul cu 5,2 milioane de dolari, dar l-a vândut mult mai ieftin, suportând pierderi. Faptul că statul nu a fost prejudiciat confirmă și președintele Confederației Naționale a Sindicatelor, Oleg Budza.

În cadrul unei intervenții live, Ilan Șor a recunoscut că în 2008 a cumpărat „Hotelul Cosmos” cu 5,2 milioane de dolari, în timp ce hotelul din apropiere a fost vândut de stat cu două milioane de euro. Totodată, acesta a precizat că, peste câțiva ani, a vândut proprietatea mai ieftin, suportând pierderi.

ILAN ȘOR, candidat la funcția de deputat, Partidul Politic ”ȘOR”: „Împreună cu partenerii, am vândut hotelul cu 3,5 milioane de dolari, peste câțiva ani. În această tranzacție, noi am pierdut 2,7 milioane, dar așa sunt afacerile. Dar, îmi pare rău, că atunci când cineva mă acuză că am furat pe cineva, mai ales ce ține de Sindicate, cărora noi le-am oferit un preț mult mai mare decât plăteau alții la stat”.

Potrivit lui Șor, banii pe care i-a obținut statul din această tranzacție au fost investiți în sanatoriile de pe teritoriul țării, care au fost reparate și activează până în prezent.

ILAN ȘOR, candidat la funcția de deputat, Partidul Politic ”ȘOR”: „Să vinzi atunci acest hotel cu 5,2 milioane de dolari, nu mă consider prostit, dar atunci noi am oferit un supracost pentru această afacere”.

Și președintele Confederației Naționale a Sindicatelor a confirmat că, în urmă vânzării „Hotelului Cosmos”, statul nu a fost prejudiciat.

OLEG BUDZA, președintele Confederației Naționale a Sindicatelor: „”Hotelul Cosmos” dădea la Sindicate într-un an aproape 600 de mii de lei. După ce a fost vândut, noi am pus banii pe cont și îi îndrept[m pentru reparația sanatoriilor, bazelor de odihnă. Prejudicii statului noi nici într un caz nu am adus”.

În aceeași intervenție live, Ilan Șor a vorbit și despre implicarea lui Andrei Năstase în privatizarea unei clădiri.

ILAN ȘOR, candidat la funcția de deputat, Partidul Politic ”ȘOR”: „Năstase nu vrea să spună cum și cu cât a privatizat sediul din centrul istoric al Chișinăului, în care se află partidul său? Poate creăm și în acest caz o comisie? Sau asta nu se ia în calcul?”

Președintele Partidului „Platforma Da”, Andrei Năstase, nu ne-a răspuns la telefon pentru un comentariu.

Precizăm că membrii comisiei de anchetă care ilucidează înstrăinarea patrimoniului sindicatelor au anunțat, într-o conferință de presă, că în urma vânzării „Hotelului Cosmos”, de către Ilan Șor, statul ar fi fost prejudiciat cu câteva milioane de lei.

Spread the love

Check Also

Mansarda unui bloc de locuit din capitală a luat foc

Mansarda unui bloc de locuit de pe strada Ion Creangă din sectorul Biuicani al capitalei …