Numărul infracțiunilor grave comise în R. Moldova a crescut

Numărul infracțiunilor grave și deosebit de grave comise de către moldoveni a crescut în 2019, față de 2018. Ministrul afacerilor interne, Pavel Voicu, a declarat astăzi într-o conferință de presă că, deși per total au fost comise mai puține infracțiuni, numărul celor grave a crescut, transmite IPN.

Anul trecut au fost înregistrate peste 29 de mii de infracțiuni, dintre care 194 au fost clasificate ca fiind grave și deosebit de grave, comparativ cu 184 un an mai devreme.

167 de oameni au fost omorâți anul trecut. Au fost înregistrate 320 de violuri și  94 de tâlhării. Numărul cazurilor de huliganism a depășit 1300. Pe de altă parte, s-au comis mai puține jafuri, s-a înregistrat un număr mai mic de cazuri de  trafic de ființe umane și droguri.

„Recunoaștem că cetățenii Republicii Moldova au avut mai multe așteptări de la poliție de a micșora numărul infracțiunilor, în special a celor excepțional și deosebit de grave”, a declarat ministrul.

Poliția a fixat și 2572 de accidente rutiere, soldate cu moartea a 274 de oameni. Alți peste 3 mii au fost răniți.

În primele nouă zile ale anului 2020, au fost înregistrate 352 de infracțiuni și 30 de accidente rutiere, soldate cu 41 de persoane rănite și 8 decedate.

Spread the love

Check Also

Informaţii actualizate privind accesul cetăţenilor R. Moldova pe teritoriul altor state

Responsabilii din cadrul Ministerului de Externe de la Chișinău au publicat vineri, 25 septembrie, un …