O femeie din satul Olișcani este nevoită să ducă responsabilitatea pentru mama și fratele său, ambii țintuiți la pat. Echipa emisiunii „Oameni pentru Oameni” i-a întins familiei o mână de ajutor | VIDEO

Este nevoită să ducă pe umerii săi responsabilitatea pentru întreaga familie. Vorbim despre o femeie de 43 de ani din satul Olișcani, raionul Șoldănești, care îngrijește de mama și fratele său, ambii țintuiți la pat. În pofida tuturor greutăților, ea încearcă să-i țină pe oamenii dragi grămadă. Echipa emisiunii „Oameni pentru Oameni” i-a întins familiei o mână de ajutor, reușind să le aducă o rază de speranță în suflete.

Această femeie îngrijește de mama și de fratele său, ambii fiind țintuiți la pat. Nu se poate angaja în câmpul muncii, oarece trebuie să fie zilnic acasă și să-i ajute pe cei dragi. Femeia se străduie să facă față provocărilor. Se trezește de zor și merge în pădure, de unde adună crengi uscate pentru foc.

SVETLANA MUNTEAN, eroina emisiunii „Oameni pentru Oameni”: „Uscături îmi strâng, le aduc, le tai încetișor și fac focul. O încălzesc pe mamă, pe frate, pe mine, pe fată.Trebuie să muncim, trebuie să îmi aduc, că nu o să îmi aducă nimeni”.

Destinul nu i-a oferit Svetlanei posibilitatea de a deveni mamă, iar concubinul, alături de care a încercat să formeze o familie, a părăsit-o.

SVETLANA MUNTEAN, eroina emisiunii „Oameni pentru Oameni”: „Numai unul Dumnezeu poate să vadă că nu am un pas unde să nu fie o lacrimă de-a mea, unde să nu mă rog ca să îmi fie și mie bine”.

Viața, însă, i-a trimis în cale o minune – o fetiță pe care femeia vrea să o înfieze. Copila este unicul strop de speranță în viața Svetlanei. Pentru că veniturile familiei sunt mizere și nu-și pot permite multe lucruri pentru casă, echipa emisiunii „Oameni pentru Oameni” le-a întins o mână de ajutor. Astfel, eroina noastră a primit în dar mai multe electrocasnice: o mașină de spălat, un frigider, o plită electrică, dar și un fier de călcat.

SVETLANA MUNTEAN, eroina emisiunii „Oameni pentru Oameni”: „- Wow, plită electrică! – Frumoasă, așa? – Foarte frumoasă! – Veți găti la ea cele mai delicioase bucate. – Da, neapărat. numaidecât, numaidecât, acum de sărbători”.

Pentru că mama Svetlanei este imobilizată la pat, iar fratele se deplasează cu dificultate, din partea echipei le-a fost oferit un scaun toaletă reglabil și multifuncțional. Bărbatul a mai primit în dar o bluză călduroasă și o căciulă cu blană.

ACULINA MUNTEAN, mamă: „Vă mulțumim frumos, din toată inima și din tot sufletul! Nu ne-am gândit la așa ajutor. Să vă dăruiască Dumnezeu sănătate”.

De daruri s-a bucurat și fetița, care va avea un pat confortabil cu saltea, o măsuță de scris cu scăunel și o păpușă.

SVETLANA MUNTEAN, eroina emisiunii „Oameni pentru Oameni”: „Neați luminat casa, gospodăria. Vă mulțumim din suflet. Vă dorim și Dvs. putere, sănătate și să mai ajutați pe cei nevoiași”.

Nu ratați ediția de astăzi a emisiunii, care începe imediat după „Ora Știrilor”. Vă vom relata istoria unui tânăr abandonat de părinți, care a devenit triplu campion absolut al Republicii Moldova la powerlifting și a reușit să obțină trei recorduri mondiale. Emisiunea este realizată cu susținerea Fundației de binefacere „Miron Șor”.

Spread the love

Check Also

Momentul în care pistolarul de la Holercani este reținut de ofițerii INI pe traseul Criuleni-Chișinău | VIDEO

Reporterii Deschide.MD au intrat în posesia primelor imagini, surprinse la fața locului, în timpul operațiunii, …