O judecătoare din capitală nu ar fi declarat un Penthouse de 120 de mii de euro și riscă să rămână fără o locuință de lux | VIDEO

O judecătoare din capitală riscă să rămână fără o locuință de lux. Asta după ce Autoritatea Națională de Integritate a constatat că un Penthouse din centrul capitalei în valoare de peste 120 de mii de euro. ANI s-a autosesizat în baza unei investigații jurnalistice. Pentru presă, magistrata ar fi declarat că aparlamentul nu-i aparține. Toțuși, Procuratura Anticorupție a inițiat o cauză penală pentru îmbogățire ilicită.

Magistrata Judecătoriei Chișinău, sediul Rîșcani, Tatiana Avasiloaie riscă să fie demisă din funcție și trasă la răspunere penală după ce Autoritatea Națională de Integritate i-a verificat averea. Instituția a constatat că aceasta nu ar fi declarat un venit în valoare de un milion 330 de mii de lei, ceea ce ar constitui valoarea unui Penthouse din centrul capitalei pe care nu l-a declarat. Aces lucru a ieșit la iveală după apariția unei investigații jurnalistice a Ziarului de Gardă.

Totodată, inspectorul de integritate a a cerut eliberarea din funcție a judecătoarei. Consiliul Superior al Magistraturii spune că nu cunoaște detalii despre acest caz.

DOREL MUSTEAȚĂ, președinte interimar CSM: „Când o să avem actele pe masă atunci o să decidem. Dar acum, nu putem să ne expunem cu o reacție. În primul rând nu am văzut, nu cunoaștem. Eu chiar vă spun că nici în presă nu am citit”.

Nu am putut lua legătura cu judecătoarea vizată, dar pentru jurnaliștii de investigație ea ar fi Pentru presă, magistrata ar fi declarat că aparlamentul nu-i aparține.

Acum două zile, Procuratura Anticorupție a inițiat o cauză penală pe numele judecătoarei, la cererea ANI. În cadrul investigației au fost audiate mai multe persoane care ar fi implicate în schema imobilului nedeclarat, printre care mama magistratei, dar și un locuitor din stânga Nistrului care avea rolul de a camufla tranzacția de cumpărare a imobilului.


Totodată, s-a depistat că suspecta nu deținea suma necesară pentru a intra în posesia imobilului în valoare de peste 120 de mii de euro, proveniența banilor fiind necunoscută.

Recent, ANI a obținut confiscarea unui apartament în valoare de aproape un milion de lei al fostului deputat liberal-democrat, Nae-Simion Pleșca. Acesta din urmă a declarat pentru TV6 că autoritatea de integritate a spun neadevăruri deoarece inspectorul de integritație nu a calculat toate sumele obținute în calitate de venit în perioada supusă controlului, inclusiv salariile și pensile soției sale.


Spread the love

Check Also

În Adunarea Populară a UTA Găgăuzia vor fi organizate, duminică, alegeri ordinare: 122 de candidați înregistrați

În această duminică, 19 septembrie, au loc alegeri ordinare în Adunarea Populară a Găgăuziei. Locuitorii …