O nouă întreprindere de fabricare a becurilor-LED pentru iluminatul stradal și casnic, deschisă în Moldova | VIDEO

O nouă companie și odată cu ea sute de noi locuri de muncă, producție modernă și noi perspective. Becuri-LED pentru iluminatul stradal și casnic, acum fabricate în Moldova! Prezentarea întreprinderii, iar odată cu ea și a showroom-ului a avut loc în acest week-end. Prezenți la eveniment au fost conducerea de vârf a țării, oaspeți de peste hotare, dar și echipa noastră de filmare.

Svetlana Savtiuc este angajată a întreprinderii. În timpul unei ture de muncă ambalează în jur de 2 mii de becuri. Condițiile de muncă sunt foarte bune, spune Svetlana, și este fericită că are de un loc de muncă în orașul său, deoarece acum e greu să găsești un job bine plătit.

SVETLANA SAVTIUC, angajată: ”Sunt bucuroasă și sper să se deschidă întreprinderi și în alte ramuri, astfel se va dezvolta procesul de producere, iar oamenii nu vor mai fi nevoiți să plece peste hotare în căutarea unui loc de muncă, ci vor rămâne acasă, alături de părinți și copii.”

Produsele moderne pot fi fabricate în țara noastră, consideră conducerea întreprinderii, de aceea LED-urile sigure și de calitate sunt fabricate deja în Moldova. Compania produce veioze, becuri, tehnică electrică, cablu și altele. Toate aceste mărfuri sunt proiectate și create în departamentul de profil al întreprinderii în perfectă conformitate cu standardele Uniunii Europene.

VALENTINA TRICOLICI, administrator întreprindere: ”Am reflectat mulți ani și am luat o decizie, deoarece toți acum adoptă lumina de tip LED.”

NICOLAI TRICOLICI, soțul administratorului întreprinderii: ”Actualmente fabricăm mai bine de 30 de tipuri de produse pentru instalații de iluminare pe bază de LED-uri. În jumătate de an vor fi peste 100 de tipuri.”

Creșterea asortimentului va duce inevitabil la creșterea cererii de brațe de muncă, iar locurile de muncă sunt atât de necesare în Moldova. La evenimentul de lansare a întreprinderii și a showroom-ului au fost prezenți oaspeți din China, Polonia, Ucraina, funcționari de stat, dar și prim ministrul republicii.

ION CHICU, prim-ministrul Republicii Moldova: ” Aș vrea pe viitor ca Guvernul să acorde suport la toate etapele dezvoltăr ii unor asemenea proiecte, unor asemenea obiective și inițiative”

Înainte să ajungă pe rafturi, fiecare produs este minuțios verificat în laboratorul companiei, unde îi sunt studiați parametrii tehnici. Asta se face cu ajutorul acestei sfere, unice în Moldova, care are funcția de a afișa consumul de energie, cantitatea de lumină și temperatura de încălzire.

Este necesar ca în țara noastră să fie create noi întreprinderi, ceea ce va permite relansarea Moldovei ca stat industrial, consideră reprezentanții Partidului Politic ”ȘOR”, liderul căruia a vorbit de nenumărate ori despre creșterea economică a Republicii Moldova.

VALERII KLIMENKO, consilier Partidul Politic ”ȘOR”, CMC Chișinău: ”Acesta este încă un pas spre însănătoșirea economiei moldovenești, iar Partidul Politic ”ȘOR”, desigur, salută acest lucru. Partidul Politic ”ȘOR” a susținut și-i va susține pe toți cei care crează întreprinderi noi, respectiv și noi locuri de muncă, ceea ce permite dezvoltarea țării noastre.”

Momentan întreprinderea are peste 50 de angajați, însă la etapa inițială compania are nevoie de 150 – 200 de muncitori, spun angajatorii, de aceea recrutarea continuă aproape zilnic.

Spread the love

Check Also

Accident pe traseul Hîncești-Rusca. Un automobilist a ajuns cu mașina în șanț | FOTO

La 4 decembrie, în jurul orei 15.20, pe traseul Hâncești-Rusca s-a produs un accident grav. …