Octavian Ţîcu cere ca şeful statului Igor Dodon să fie anchetat pentru trădare de patrie

Deputatul Octavian Țîcu anunță despre înregistrarea unui proiect de hotărâre cu privire la crearea unei comisii de anchetă pentru a investiga acțiunile comise de Igor Dodon, prin prisma „trădării de patrie”.

Inițiez cu titlu de inițiativă legislativă a proiectului de hotărâre a Parlamentului cu privire la constituirea Comisiei de anchetă pentru investigarea acțiunilor de trădare de patrie comise de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon”, a declarat parlamentarul în cadrul unui briefing de presă.

Potrivit lui Octavian Țîcu, în baza informațiilor apărute în spațiul public din care ar rezulta că președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, ar fi primit sume impunătoare de bani din Federația Ruse pentru a finanța partide politice și a promova interesele rusești în Republica Moldova, scrie deschide.md.

Prin acțiunile sale, președintele Igor Dodon a încălcat în mod grav prevederile Constituționale care stipulează că Republica Moldova este un stat suveran, independent, unitar și indivizibil. Șeful statului a încălcat, inclusiv, jurământul pe care l-a dat în fața cetățenilor. Având în vedere că instituțiile de drept nu au desfășurat nicio acțiune în vederea elucidării acestor fapte, considerăm necesară intervenția Parlamentului, întrucât acesta este organul reprezentativ suprem al poporului Republicii Moldova”, a menționat el.

Spread the love

Check Also

Cele mai afectate țări din lume de COVID-19, la capitolul mortalitate. Ce loc ocupă Moldova

Numărul deceselor cauzate de noul tip de coronavirus se apropie de 350 de mii în …