Octavian Ţîcu: „Șeful statului a încălcat, inclusiv, jurământul pe care l-a dat în fața cetățenilor” | VIDEO

Deputatul Octavian Ţîcu cere ca şeful statului, Igor Dodon, să fie anchetat pentru trădare de patrie. Parlamentarul a anunțat în cadrul unui briefing că a înregistrat o inițiativă legislativă cu privire la constituirea unei comisii de anchetă pentru a investiga acțiunile comise de Igor Dodon, prin prisma „trădării de patrie”. Totodată, Țîcu și-a îndemnat colegii din Blocul ACUM să susțină proiectul de lege. Am încercat să obținem reacția Președenției, însă purtătorul de cuvânt al șefului statului, Carmena Sterpu, avea telefonul deconectat.

Octavian Țîcu, care este și candidat la funcția de primar al capitalei, și-a motivat decizia în baza informațiilor apărute în spațiul public, din care ar rezulta că președintele Igor Dodon ar fi primit sume impunătoare de bani din Federația Rusă pentru a finanța unele partide politice și a promova interesele rusești în Republica Moldova.

Prin acțiunile sale, președintele Igor Dodon a încălcat în mod grav prevederile constituționale, care stipulează că Republica Moldova este un stat suveran, independent, unitar și indivizibil. Astfel, șeful statului a încălcat, inclusiv, jurământul pe care l-a dat în fața cetățenilor, a declarat OCTAVIAN ȚÎCU, deputat independent, Blocul ACUM.

Țîcu afirmă că, având în vedere că instituțiile de drept nu au desfășurat nicio acțiune în vederea elucidării acestor fapte, este necesară intervenția Parlamentului. Deputatul s-a adresat colegilor din cadrul fracțiunilor PAS și PPDA să se alăture acestei inițiative legislative, amintindu-le că, în cadrul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 24 februarie curent, au semnat un angajament public că nu vor face niciun fel de coaliție cu Partidul Socialiștilor, Partidul Democrat sau Partidul ”ȘOR”.

Reprezentanţii Blocului „ACUM” ne-au declarat că mai întâi trebuie să citească documentul.

Trebuie să văd inițiativa dumnealui, să văd nota informativă. MUSCA Dacă este argumentată bine, atunci am s-o semnez, a declarat LILIAN CARP, deputat blocul ACUM.

O să citesc, o să văd despre ce vorbește domnul Țîcu, ce declarații face. O să analizăm orice propunere. Când o să primesc în format scris documentul, o să-l analizăm în fracțiune și ne vom expune, a declarat VLADIMIR BOLEA, deputat blocul ACUM.

Amintim că, în luna iunie, în spațiul public au apărut mai multe înregistrări video, în care președintele Igor Dodon îi spune fostului lider PDM, Vlad Plahotniuc că primea lunar din Federația Rusă sume între 700 mii și un milion de dolari pentru întreținerea PSRM.

Spread the love

Check Also

Începând cu data de 1 iunie, ar putea fi ridicate mai multe restricții: Igor Dodon vine cu un nou pachet de promisiuni

Cu toate acestea, începând cu saptamina viitoare, ar putea fi ridicate mai multe restricții impuse …