Omagiu adus marelui poet Grigore Vieru de locuitorii, dar și conducerea raionul Orhei | VIDEO

Promotor al dragostei de patrie, de mamă și de plai. Sunt cuvintele care îl caracterizează în totalitate marelui poet Grigore Vieru, care astăzi ar fi împlinit 85 de ani. Un omagiu i-a foat adus, astăzi, clasicului contemporan și la Orhei, unde sub egida bibliotecii Publice Raionale „Alexandru Donici”, a fost organizat un eveniment de comemorare a poetului.

Muzică interpretată pe versurile lui Grigore Vieru și poezii nemuritoare, scrise de marele poet, au răsunat la Biblioteca Publică Raională „Alexandru Donici” din Orhei. Elevii instituțiilor de învățământ din municipiul Orhei, dar și oaspeți de onoare, i-au adus un omagiu celui care, cu atâta ardoare, a promovat limba română și valorile culturale ale țării.

Cred că noi trebuie să păstrăm mereu în inimă și în suflet valorile neamului nostru, să știm că avem persoane care ne reprezintă neamul și că suntem un popor frumos, puternic cu persoane remarcabile.

Însăși noi să ne amintim de acei mari poeți și nu doar poeți, dar personalitățile care au valorificat și toate tradițiile noastre, tot ce avem noi mai sfânt.

La eveniment au fost prezente și autoritățile locale, care au subliniat că asemenea evenimente sunt de o importanță majoră pentru păstrarea patrimoniului cultural și a valorilor naționale.

DINU ȚURCANU, președintele raionului Orhei: Faptul că poporul nostru a produs un asemenea poet de o avergură, care cu mult depășește granițele țării noastre, înseamnă că suntem capabili să producem cultură, suntem capabili să transmitem ce ne reprezintă.

PAVEL VEREJANU, primarul municipiului Orhei: Cu adevărat este, după mine, cel mai ilustru poet contemporan care a îmbinat atât dragostea față de cei apropiați. Totodată, țin să spun că chiar avea un spirit de luptă permanentă.

Evenimentul consacrat marelui poet Grigore Vieru a fost organziat în incinta Bibliotecii Publice Raionale „Alexandru Donici”, din Orhei și este la cea de-a 10-a ediție. Marele poet român, Grigore Vieru s-a născut în data de 14 februarie 1935, în satul Pererîta.

Spread the love

Check Also

Poliția avertizează șoferii! Mijloacele de transport parcate neregulamentar vor fi ridicate, transportate și depozitate la parcarea specială

Pentru eficientizarea circulației rutiere, sporirea nivelului de disciplină a conducătorilor mijloacelor de transport și crearea …