O nouă anchetă pentru stabilirea originii coronavirusului. OMS cere cooperarea Chinei: „Am putea avea o ultimă şansă” | VIDEO

Organizația Mondială a Sănătății a îndeamnat din nou China să coopereze în ancheta privind originea Covid-19 și a anunțat despre înființarea unui nou grup de consultanţi care să se ocupe de studierea patogenilor periculoşi. Coronavirusul a făcut ca Rusia să sufere cea mai mare scădere de populație pe timp de pace, într-un an de pandemie. Iar în unele localități din România groparii nu se mai fac față numărului mare de decese, astfel că primăriile au apelat la excavatoare.

Primele cazuri de Covid-19 la oameni au fost raportate în oraşul chinez Wuhan în decembrie 2019. De atunci, China a respins în repetate rânduri că virusul ar fi scăpat dintr-unul din laboratoarele sale şi a afirmat că nu mai sunt necesare vizite din partea echipelor OMS. Organizația, la rândul său, a declarat că ancheta a fost îngreunată de lipsa de date brute referitoare la primele zile de răspândire a epidemiei şi a solicitat audituri de laborator. OMS a num it miercuri 26 de membri propuşi ai Grupului său consultativ ştiinţific cu privire la originile noilor agenţi patogeni, susținând că acest grup ar putea fi ultima şansă de a stabili originea SARS CoV 2.

Pe de altă parte, ambasadorul Chinei la ONU a declarat că rezultatele studiului comun au fost „destul de clare” și că echipele internaţionale au fost deja în China, de două ori, prin urmare „este timpul ca acestea să fie trimise în alte locuri”.

Asta în timp ce pandemia lasă urme sumbre în statele afectate. De exemplu, în ultimele 12 luni, populația Federației Ruse a cunoscut cel mai mare declin pe timp de pace din istoria datelor înregistrate, scrie The Guardian.

Valul patru al pandemiei aduce zilnic noi recorduri negative și în România. Situația impune o activitate ca pe front nu doar în spitale, ci și în cimitire. Din cauza numărului mare de decese din ultimele zile, Primăria Botoșani a fost nevoită să închirieze un excavator, pentru că groparii nu au mai făcut faţă valului de înhumări.

Oficialii din sănătate susțin că valuri de infectări vor mai fi până ce se va ajunge la o imunitate de „măcar 70%” în populație, fie prin vaccinare fie prin trecerea prin boală.


Spread the love

Check Also

România: Guvernul Cioloș a fost respins la votul din Parlament

Guvernul Cioloș a fost respins la votul din Parlament. Acesta a reușit să strângă 88 …