OMS și-a schimbat atitudinea față de preparatele anti-coronavirus Remdesevir, Hydroxychloroquine și Interferon

După mai multe studii, Organizația Mondială a Sănătății a concluzionat că preparatele Remdesevir, Hydroxychloroquine, Interferon și Lopinavir nu contribuie la scăderea mortalității printre pacienții cu COVID-19, relatează moldpres cu referire la ziarul britanic Financial Times.

OMS a efectuat studii la care au participat peste 11 mii de pacienți cu coronavirus. Experții au ajuns la concluzia că preparatele administrate n-au micșorat numărul de decese, a celor care au avut nevoie de ventilarea plămânilor și nici n-a scurtat perioada de spitalizare.

Recent, preparate declarate de OMS ineficiente au fost folosite în tratamentul președintelui american Donald Trump. În această vară, OMS se referea în termeni foarte optimiști despre aceste medicamente, și, în mod special, despre steroidul dexametazol care, s-a demonstrat, în cazuri mai ușoare poate aduce complicații serioase.

Spread the love

Check Also

Clipe de groază în Turcia și Grecia: Care sunt consecințele după cutremurul cu magnitudinea de aproape 7 pe Richter din Marea Egee | VIDEO

Clipe de groază în Turcia și Grecia, țări zguduite de un cutremur devastator cu magnitudinea …