Orheiul îmbracă straie de sărbătoare. Locuitorii orașului se pregătesc de cea mai așteptată zi a anului | VIDEO

Zgomot și agitație în municipiul Orhei – orașul îmbracă haine de sărbătoare. Către hramul Orheiului, administrația, dar și locuitorii se pregătesc în mod deosebit. Astfel, centrul orașului a fost decorat cu flăgulețe, flori și a fost montată o scenă imensă, unde sunt aşteptaţi să evolueze mai mulţi artişti renumiți.

În fiecare început de noiembrie Orheiul devine și mai frumos. Și în acest an manifestările dedicate sărbătorii hramului orașului vor avea loc în centrul municipiului, unde pregătirile sunt pe ultima sută de metri. Orheienii ne-au spus că așteaptă cu sufletul la gură ziua de mâine.

Noi așteptăm, chiar majoritatea populației din Orhei așteaptă cu nerăbdare hramul orașului, așteaptă ca toți să vină în centru, la Vasile Lupu.

Cât de mult așteptați această zi? Eii, tare, cu dorință mare. Cei ca ziua orașului, frumos? Șor iată ne-a făcut toate condițiile. 

Ca de obicei – adică, cu familia împreună o să ieșim în centru. 

Și dacă tot este sărbătoare, orheienii nu au uitat nici de prepararea bucatelor tradiționale. Astfel, gospodinele umblă ca furnicile pentru a pregăti masa mare.

Sarmale, eu știu o salată ceva, niște blinele, nișt…. nuștiu ce. Așteptați rude, pe cine așteptați? Da, nepotul și nepoțica și soră am pe aici.

Acasă, în sânul familiei. Bucate tradiționale, sarmale, piftie.

Orheienii au adus sincere mulțumiri organizatorilor, dar și celor care au contribuit la înfrumusețarea orașului Orhei.

Mă întristez că nu este Șor lângă noi, câte a făcut el. Câți prima ri au fost aici – nici unul nu a făcut nimic. Sănătate îi dorim lui Șor și mai departe să facă toate celea ce dorim noi.

Tare îi mulțumim pentru toate câte ne-a făcut.

Hramul orașului Orhei, marcat în ziua când Biserica Ortodoxă de stil vechi îl pomeneşte pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, izvorâtorul de mir și făcătorul de minuni, își are obârșia în ctitoria domnitorului Vasile Lupu asupra unui locaș, care poarta numele acestui sfânt – Biserica „Sfântul Dumitru”, zidită între anii 1632-1636 şi sfinţită în 1637, cu ocazia sosirii domnitorului Vasile Lupu la Orhei.

Spread the love

Check Also

Banca Națională a Moldovei a pus în circulație opt monede jubiliare și comemorative | FOTO

Banca Națională a Moldovei pune în circulație opt monede jubiliare și comemorative ca mijloc de …