Ostașii căzuți în războiul din Afganistan, comemorați la Orhei | VIDEO

Victimele războiului din Afganistan, au fost comemorate astăzi în municipiul Orhei. Odată cu împlinirea a 31 de ani de la retragerea armatei sovietice din această țară, în memoria celor căzuți au fost depuse flori și s-au tras salve de pușcă. La eveniment au fost prezenți ostașii care au luptat, dar și autoritățile locale care au adus un omagiu celor rămași pe câmpul de luptă.

Acțiunea de comemorare a debutat cu un marș care a pornit de la Primăria și Consiliul raional Orhei. Cu jerbe de flori oamenii au mers la monumentul Eroilor căzuți în războiul de pe Nistru și al ostașilor-afganezi, din Orhei. Evenimentul a continuat cu o slujbă de pomenire oficiată de către un sobor de preoți.

Cu durere în suflet, veteranii își amintesc de clipele prin care au fost nevoiți să treacă și îndeamnă tânăra generație să nu uite de faptele eroice ale celor ciuruiți de gloanțe.

CONSTANTIN COROI participant al războiului din Afganistan: „Amintirile cu vremea se uită, dar totuși cei care au fost acolo niciodată nu vor uita. Și transmit tinerei generații ca toate evenimentele să le țină minte.”

La eveniment au fost prezenţi preşedintele raionul Orhei, Dinu Țurcanu și primarul de Orhei, Pavel Verejanu, care au subliniat faptul că autoritățile locale vor fi alături de toți veteranii.

PAVEL VEREJANU , primarul municipiului Orhei: „Anume acest sentiment ce ține de dragostea de Patrie a făcut și pe atunci acei tineri să apere hotarele țării.”

DINU ȚURCANU, președintele raionului Orhei: „Consiliul raional și noi, ca oficialități, o să fim foarte aproape de problemele dumneavoastră.”

În războiul din Afganistan au luptat aproximativ 13 mii de soldați moldoveni, dintre care aproape 300 și-au pierdut viața pe câmpul de luptă.

Spread the love

Check Also

Epidemiologul Alla Tocarciuc: virusul nu a renunțat – mai puțini oameni au luat testul

Pandemia de coronavirus nu s-a încheiat încă, iar faptul că au fost confirmate mai puține …