Pandemia: Prima ţară care instituie din nou carantină generală, în Italia și România, elevii revin la şcoală | VIDEO

Pandemia ia amploare. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a raportat peste 308 mii de noi cazuri de COVID-19, în ultimele 24 de ore – un record la nivel global, informează Reuters. Cea mai mare rată de îmbolnăviri s-a înregistrat în India, SUA şi Brazilia. Între timp, Israelul este prima ţară din rândul celor dezvoltate care instituie din nou carantină generală, pentru a stopa agravarea situației epidemiologice. Iar noul an școlar, care în multe țări începe astăzi, se va desfășura în condiții de maxime restricții sau exclusiv online.

Infectările cu noul coronavirus continuă să fie în creştere în 58 de ţări, printre care se remarcă Argentina, Indonezia, Maroc, Spania şi Ucraina, potrivit unei analize Reuters. În Israel premierul Benjamin Netanyahu a anunţat revenirea la măsurile de carantină generalizată, din cauza numărului mare de îmbolnăviri. Restricțiile se vor aplica timp de trei săptămâni, începând cu Anul Nou evreiesc, sărbătorit în 18 septembrie și se va încheia în 9 octombrie. Astfel, israelienii nu vor mai avea voie să iasă la o distanţă mai mare de 500 de metri de domiciliu, iar spaţiile comerciale neesenţiale vor fi închise, inclusiv mall-urile. De asemenea, vor fi interzise întâlnirile în grupurile cu mai mult de zece persoane, iar școlile vor fi închise. Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv va rămâne deschis.

Iar în Marea Britanie a intrat în vigoare, luni dimineaţă, un set de restricţii care interzic, printre altele, întâlnirile în grupuri mai mari de şase persoane. Măsura e văzută ca excesivă de mulţi britanici, nemulţumiţi de modul în care guvernul a coordonat pandemia de coronavirus în ultimele luni.

În Franţa, pragul simbolic de 10 mii de cazuri noi în 24 de ore a fost depăşit sâmbătă, un record de la lansarea testelor pe scară largă în această ţară.

De astăzi în Italia, elevii revin la şcoală, după ce au fost închise timp de șase luni. De asemenea, carantina va fi impusă celor care au intrat ”în contact apropiat” cu orice elev sau profesor depistat pozitiv la COVID-19. Aproximativ 11 milioane de măşti vor fi furnizate zilnic gratuit profesorilor şi elevilor.

Și în România aproape 2,8 milioane de elevi încep școala. Scenariile gândite de oficiali sunt de trei feluri: verde, care presupune prezență, exclusivă în clasă, roșu -învățământ exclusiv online și galben – hibrid, adică jumătate din elevi prezenți la școală, iar cealaltă jumătate, online, cu rotație în următoarea săptămână.

În schimb, guvernul din Venezuela a decis ca şcoala să nu fie reluată în acest an școlar. Cursurile vor fi transmise la radio, la TV și pe internet, a anunțat președintele Nicolas Maduro.

Spread the love

Check Also

Alexandr Lukașenko a fost învestit în funcția de președinte al Belarusului. În premieră, evenimentul a fost ținut în secret

Alexandr Lukașenko a fost învestit pe 23 septembrie în funcția de președinte al Belarusului. Canalul …