Pandemia: Tulpina britanică a COVID-19 se extinde în România, Olanda fierbe de proteste anti-restricții | VIDEO

Aeroportul Ben Gurion se închide, iar zborurilor către și dinspre Israel sunt sistate până la sfârșitul lunii. Decizia a fost luată în legătură cu răspândirea noilor tulpini COVID-19. Tulpina britanică a coronavirusului se extinde și în România. Al patrulea caz a fost confirmat la Suceava, asta în timp ce începând de astăzi în București s-au redeschis localurile. Pe de altă parte Olanda fierbe de proteste anti-restricții.

Apariţia noilor mutaţii ale coronavirusului SARS-CoV-2 detectate în Marea Britanie, Africa de Sud şi Brazilia echivalează cu începerea unei noi epidemii, acest virus „diabolic” reuşind să găsească soluții de a ocoli noile metode de tratament, este de părere consilierul ştiinţific principal al Guvernului de la Paris, Jean-François Delfraissy.

Cabinetul israelian Corona a aprobat duminică oprirea zborurilor tuturor companiilor interne și externe pe o perioadă de 14 zile, pentru transportul de persoane, deoarece autoritățile se tem de noile mutații ale COVID-19. Astfel, avioanelor companiilor străine li se va interzice să aterizeze în Israel, cu excepția aeronavelor de marfă, celor pentru stingerea incendiilor și a zborurilor de urgență medicală.

Și Suedia a anunțat închiderea temporară a frontierei sale cu Norvegia, din cauza tulpinii britanice de coronavirus, care a fost depistată în Oslo, transmite Agerpres. Carantină totală la Madrid. Autorităţile au mobilizat sute de poliţişti, dar şi drone pentru a asigura respectarea regulilor antiepidemice.

Iar Bulgaria va face teste pentru diagnosticarea COVID-19 tuturor persoanelor care sosesc în ţară.

Un nou caz de infecție cu tulpina din Marea Britanie a fost confirmat în România, la un bărbat în vârstă de 39 de ani din Suceava. Este al patrulea caz confirmat peste Prut, în timp ce la București, restaurantele, barurile, cafenelele, teatrele, cinematografele şi sălile de jocuri de noroc se redeschid de astăzi, la 30% din capacitate.

Între timp Olanda se confruntă din nou cu violențe ieșite din comun după ce zeci de oameni, revoltați de măsurile menite să limiteze răspândirea COVID-19, au incendiat un centru de testare și au aruncat pietre și focuri de artificii asupra poliției, în prima noapte în care s-au aplicat restricții de circulație în Țările de Jos, scrie Mediafax.

Spread the love

Check Also

Copila de 12 ani dată dispărută pe râul Nistru: După cinci zile de scufundări subacvatice fără rezultat, salvatorii au început căutările pe malul fluviului

Copila de 12 ani dată dispărută pe râul Nistru, în apropiere de satul Speia, din …