Pandemie: Mexicul a devenit a treia ţară din lume după numărul decesele provocate de coronavirus, Federația Rusă se pregătește intens pentru lansarea vaccinului | VIDEO

Sfârşitul pandemiei pare tot mai departe. Numărul cazurilor noi de coronavirus a explodat în statele europene. Și peste ocean, cele două Americi rămân în continuare lider la capitolul îmbolnăviri, dar și la de decese. Iar în spitatele de peste Prut au mai rămas doar câteva sute de doze din cel mai eficient medicament anti-COVID.

Spania a raportat, joi, cele mai multe cazuri de îmbolnăviri din ultimele trei luni. În țara iberică sunt înregistrate peste 400 de focare. Și Franța este în alertă, după 1400 de teste pozitive anunțate în ultimele 24 de ore, iar premierul britanic și-a avertizat compatrioții că sunt cel puțin 30 de focare serioase în Regatul Unit. Nici Germania ori Belgia nu stau prea bine. Pe aeroportul Tegel din Berlin a început testarea pe scară largă a pasagerilor, iar măsura va fi aplicată de săptămâna viitoare, obligatoriu şi gratuit, pe toate aeroporturile din țară. Se pare că doar Italia, primul epicentru al pandemiei după China, și-a învățat lecția și respectă cu strășnicie măsurile de protecție. Creşterea numărului de cazuri în întreaga Europă a spulberat speranţele companiilor aeriene şi ale unor destinaţii turistice, privind revenirea la turismul de masă, după luni de restricţii de circulaţie.

Între timp, Federația Rusă se pregătește intens pentru lansarea vaccinului, fără ca să-l fi testat suficient pe un lot mare de populație. Chiar și așa, cel puțin 20 de țări și-au exprimat interesul în procurarea vaccinului rusesc, printre ele India, Brazilia și Arabia Saudită.

Iar Mexicul a devenit a treia ţară din lume după numărul decesele provocate de coronavirus și se apropie de pragul de 46 de mii de morţi, fiind depășită doar de Statele Unite şi Brazilia.

Iar România a depășit pragul de 1300 de cazuri de COVID-19 confirmate în 24 de ore, iar pentru prima oară numărul persoanelor aflate în stare gravă a ajuns la 400. Între timp, Comisia Europeană a cumpărat un nou lot de medicamente antivirale pentru toate statele din Uniune, iar Bucureștiul primește 600 de doze – insuficient pentru numărul mare de pacienți în stare gravă, spun medicii infecționiști.

Spread the love

Check Also

Rusia este prima țară din lume care a autorizat un vaccin împotriva noului coronavirus. Vladimir Putin a menționat că fiica s-a imunizat deja | VIDEO

Rusia este prima țară din lume care a autorizat un vaccin împotriva noului coronavirus, după …