Partidul Politic ”ȘOR” a înaintat un candidat pentru funcția de membru al CEC: Cine este | VIDEO

Partidul Politic ”ȘOR” a înaintat un candidat pentru funcția de membru al Comisiei Electorale Centrale. Este vorba de fostul candidat la funcția de parlamentar la alegerile din 11 iulie, Vadim Banaru. Informația a fost confirmată pentru TV6 de către deputatul formațiunii, Marina Tauber.

În condiţiile actualei legislaturi, cinci membri ai Comisiei Electorale Centrale sunt propuşi de PAS, iar trei din partea opoziţiei parlamentare. PAS i-a desemnat pe Alexandr Berlinschii, Angelica Caraman, Sergiu Gurduza, Ludmila Lupașco și Alexandru Musteață. Iar Blocul Comuniștilor și Socialiștilor i-a înaintat pe Vasile Postolache, Lilian Enciu și Vitalie Miron. Și Partidul ”ȘOR” a venit cu o propunere.

MARINA TAUBER, vicepreședinte al Partidului ”ȘOR”, deputatFiecare candidatură va fi votată nominal la ședința Parlamentului. Noi sperăm foarte mult că principiile democratice o să prevaleze și fiecare fracțiune o să fie reprezentată în CEC. Domnul Vadim Banaru a fost delegat de întreaga noastră echipă, fiind un specialist foarte bun în domeniul respectiv. A deținut funcția de președinte al Consiliului Electoral de Circumscripție, a deținut licență de avocat aproape zece ani, este persoană neafiliată politic”.

Totodată, președintele Maia Sandu l-a desemnat în calitate de membru CEC pe Pavel Postica.

Comisia Electorală Centrală este constituită din nouă membri: unul este propus de șeful statului, iar ceilalţi opt sunt desemnaţi de Parlament, cu respectarea reprezentării proporţionale a majorităţii şi a opoziţiei.

Dosarele pretendenţilor la funcţia de membri CEC au fost trimise către SIS, ANI şi CNA pentru a obţine avizele necesare aprobării lor.


Mandatul actualei componenţe CEC a expirat în luna iunie.

Spread the love

Check Also

În Adunarea Populară a UTA Găgăuzia vor fi organizate, duminică, alegeri ordinare: 122 de candidați înregistrați

În această duminică, 19 septembrie, au loc alegeri ordinare în Adunarea Populară a Găgăuziei. Locuitorii …