Partidul Politic „ȘOR”: Guvernul Dodon-Chicu a vândut Fondului Monetar Internațional fiecare cetățean cu 10 lei | VIDEO

Înțelegerile dintre Guvern și Fondul Monetar Internațional, dar și un nou acord cu FMI vor lovi în cetățeni și vor duce la la îndatorarea țării. Astfel a comentat Partidul Politic „ȘOR” după ce în cadrul unei conferințe de presă, premierul Ion Chicu a anunțat că Moldova a reușit să finalizeze programul cu FMI, iar drept răsplată va primi 20 de milioane de dolari.

Într-o postare publicată pe rețelele de socializare, Partidul Politic „Șor” menționează că Guvernul Dodon-Chicu a vândut țara cu aproape 350 de milioane de lei, echivalentul a 20 de milioane de dolari pe care Moldova îi va primi din partea FMI. Asta înseamnă că fiecare cetățean a fost vândut cu 10 lei, se mai spune în postare. Reprezentanții formațiunii mai susțin că deși, anterior, premierul Ion Chicu a criticat repetat condițiile dure impuse de FMI și a optat pentru o pauză în relația cu instituția internațională, acum vorbește despre un nou acord.

PARTIDUL POLITIC ȘOR „Indiferent ce ne-ar promite Chicu, știm cu toții și am simțit asta pe propria piele, că orice acord cu FMI înseamnă reducerea unor programe sociale, majorare de taxe și impozite, măsuri care lovesc, mai ales, în cei săraci”.

Totodată, formațiunea menționează că acțiunile Guvernului socialist vor duce la îndatorarea și mai mare a țării, dar și a cetățenilor.

PARTIDUL POLITIC ȘOR „Actuala guvernare îndatorează excesiv țara și intenționează să acceseze noi și noi credite pentru a-și realiza „grandioasele” proiecte. Aceste datorii vor trebui stinse de către fiecare dintre cetățeni și copiii acestora. Asta nu este o dezvoltare a economiei, aceasta este calea spre prăpastie”

Solicitată pentru o reacție, purtătorul de cuvânt al președintelui, Carmena Șterpu, nu a răspuns la telefon, iar consilierul pe comunicare al Guvernului, Vitalie Dragancea, a comunicat că Partidului Șor vrea să atragă atenția publică.

VITALIE DRAGANCEA, consilierul pe comunicare al Guvernului: Negocierile cu FMI nu au fost simple, dar s-au finalizat cu succes pentru Republica Moldova, probabil nu și pentru Partidul Șor.

Partidul Șor mai spune că din experiența sa de la Orhei, formațiunea s-a convins că pentru ample proiecte sociale și de dezvoltare a infrastructurii nu este nevoie de credite, dar de utilizarea rațională a resurselor, eliminarea așa ziselor „otkaturi” și a schemelor. În text se mai spune că acest lucru este și o explicație a faptului că orașul Orhei nu a accesat credite, deoarece din bani interni s-a reușit achitarea datoriilor acumulate de administrațiile precedente

Spread the love

Check Also

Trei deputați au părăsit rândurile grupului parlamentar „Pro Moldova: Cum a reacționat Andrian Candu | VIDEO

Trei deputați au părăsit rândurile grupului parlamentar „Pro Moldova”, condus de Andrian Candu. Este vorba …