Partidul Politic „ȘOR” și „PRO Moldova” – prima rundă de discuții privind demiterea Guvernului | VIDEO

Fracțiunea parlamentară a Partidului Politic „ȘOR” a participat luni, 29 iunie, la prima rundă de discuții organizată de grupul parlamentar „PRO Moldova”. Despre asta anunță formațiunea printr-un comunicat de presă în care se spune că discuțiile s-au axat pe demiterea actualului Guvern și formarea unui nou cabinet de miniștri profesionist. Potrivit acestora, noul executiv ar trebuie să vină cu un program viabil de guvernare, în măsură să stopeze efectele crizei economice și cele din domeniul sănătății.

Discuțiile dintre reprezentanții celor două formațiuni au vizat situația politică din țară, iar ambele părți au menționat că sunt de acord că în Republica Moldova s-a creat o situația incertă, când fosta coaliție de guvernare a pierdut majoritatea parlamentară din cauza eșecurilor și a erorilor grave comise în contextul crizei pandemice, se spune în comunicat.

De asemenea, s-a constatat faptul că din cauza gestionării proaste a situației, guvernul Dodon-Chicu a împins țara și într-o criză economică, ale cărei efecte devin din ce în ce mai vizibile și afectează tot mai mulți cetățeni. În aceste condiții, deputații Partidului Politic „ȘOR” și ai partidului „Pro Moldova” au reiterat necesitatea demiterii actualului Guvern, care a pierdut susținerea politică, încrederea cetățenilor și orice sprijin extern.

Contactat de postul nostru de televiziune pentru o reacție, consilierul pe comunicare al prim-ministrului ne-a declarat:

VITALIE DRAGANCEA, consilierul pe comunicare al prim-ministrului: „Incredibil, atât de mult s-au apropiat „Pro Moldova” și Partidul „ȘOR”? Vor să facă vreun Guvern care să administreze tot atât de bine treburile în țară cum le-au administrat în 2014.”

Mai precizăm că în rezultatul discuțiilor, reprezentanții celor două partide au subliniat necesitatea formării, alături de reprezentanții celorlalte formațiuni parlamentare de opoziție, a unui alt executiv care să răspundă și să găsească soluții pentru necesitățile imediate și pe termen lung ale Republicii Moldova și cetățenilor săi.

Amintim că la sfârșitul săptămânii trecute, „Pro Moldova” a invitat repetat la dialog partidele de opoziție PAS, Platforma DA şi Partidul „ŞOR” pentru a ajunge la un consens în vederea investirii unui nou Guvern anticriză. Reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate au declarat atunci că vor lua o decizie mai târziu, iar Platforma DA a reiterat că susține această idee.

Spread the love

Check Also

Premierul și ministrul Agriculturii ar putea fi audiați în plenul Parlamentului, într-o ședință extraordinară, în contextul situației dezastruoase în agricoltora | VIDEO

Premierul și ministrul Agriculturii ar putea fi audiați în plenul Parlamentului în contextul situației dezastruoase …