Partidul ”ȘOR”: „În comuna Jora de Mijloc au loc tentative de uzurpare a puterii”

Tentativă de uzurpare a puterii – așa au fost catalogate de către Partidul Politic ”ȘOR” cele mai recentele evenimente din comuna Jora de Mijloc. În cadrul unei ședințe, câțiva consilieri locali au încercat sa ia cu forța ștampila de la primarul interimar al comunei, Anastasia Svetlicinîi. Locuitorii comunei, indignați de situație, au fost nevoiți să intervină, pentru că nu au putut rămâne indiferenți față de această nelegiuire.

Ședința consiliului local în comuna Jora de MIjloc. Nimic ieșit din comun la prima vedere – consilierii discută diferite probleme, votează, iau decizii… Doar că, de fapt, ședința organizată a fost una ilegală. Ea nu a fost convocată de primarul interimar al comunei Anastasia Svetlicinîi, după cum prevede legea. Consilierii au decis să se convoace din proprie inițiativă.

Așadar, după întrunirea ilegală, consilierii, care au așteptat plecarea echipei de filmare pentru a evita prezența altor martori, au atacat efectiv cabinetul primarului interimar al comunei. Scopul lor a fost de a sustrage ștampila primăriei, pentru a autentifica documentele pe care le-au votat în cadrul ședinței, în caz contrar deciziile luate de ei nu ar avea nici o valoare legală. Respectiv, consilierii locali, în mod abuziv, s-au năpustit asupra primarului interimar al Jorei de Mijloc, pentru a forța femeia să le predea ștampila.

Astăzi am asistat la o nouă presiune asupra Partidului Politic ”ȘOR”, asupra liderului nostru Ilan Șor și asupra Marinei Tauber. Un grup de consilieri în frunte cu consilierul Constantin Boldișor au intrat la mine în cabinet și în mod abuziv mi-au cerut să le predau ștampila primăriei, amenințându-mă cu răfuială fizică. Toate acțiunile de astăzi fac parte dintr-un lanț vicios, prin care încearcă să ne denigreze și sunt convinsă că acest lucru se face la comanda liderilor politici la nivel națio, a declarat ANASTASIA SVETLICINÎI, primar interimar al comunei Jora de Mijloc.

Indignați de acțiunile consilierilor, locuitorii comunei au fost nevoiți să intervină. Oamenii adunați în fața primăriei comunei au criticat acțiunile consilierilor. Locuitorii nu sunt mulțumiți de faptul că aceștia întreprind acțiuni ilegale în cadrul primăriei și organizează ședințe în afara legii. Consilierii însă, au o altă versiune.

Au hotărât, d-apoi acolo este primar interimar ales de Consiliu – Savin Mihai. – Dar în ce mod a fos ales? Legal? – Da, conform legii. – Dar se poate, vă rog mai detaliat, cum s-a ales. – La ședința Consiliului au ales. Ce a făcut primarul interimar de-acum, după ce a fost degrevat din funcție, astea-s chestiile lui – are să răspundă, a declarat CONSTANTIN BOLDIȘOR, Consilier din cadrul consiliului local al comunei Jora de Mijloc.

Reamintim că Marina Tauber a renunțat la funcția de primar al comunei, după ce a devenit deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Atribuțiile de primar al comunei i-au revenit lui Serghei Labliuc, care este candidat la funcția de primar al comunei Jora de Mijloc la actualele alegeri locale care vor avea loc la 20 octombrie. Întrucât s-a dat startul campaniei electorale, Labliuc a numit-o pe Anastasia Svetlicinaia în funcția de primar interimar al comunei Jora de Mijloc.

Spread the love

Check Also

Încă trei persoane au decedat de COVID-19, în ultimele 24 de ore, iar 126 de persoane au fost externate

În ultima zi a lunii mai, autoritățile anunță încă trei decese din cauza COVID-19. Este …