Patru angajate ale Spitalului Rîșcani, suspendate din funcții după dispariția unei paciente bolnave de COVID-19 | VIDEO

Pacienta bolnavă de COVID-19, dispărută cu aproximativ două săptămâni în urmă, din spitalul raional Rîșcani, este de negăsit. Conducerea instituției medicale ne-a declarat că a fost inițiată o anchetă internă, iar pe parcursul acesteia, două asistente medicale și două infermiere, care erau pe tură în ziua în care femeie de 71 de ani a dispărut fără urme, au fost suspendate din funcție. Totuși, acestea își continuă munca în același spital.

NICOLAE URSU, directorul spitalului raional Râșcani: „Au fost suspendate din funcție din secția COVID. Și le-am mutat în alte secții, unde nu este așa mare responsabilitate. Și s-a deschis o anchetă internă, aici se mai ocupă și organele de drept”.

Nicolae Ursu a mai precizat că secția COVID nu are regim închis, iar clădirea este separată de blocul central. Și asta pentru că, ne-a explicat acesta, instituția nu este pușcărie, iar pacienții sunt responsabili de propria viaţă. Pacienta care era infectată cu noul coronavirus și se trata la spital a dispărut în data de 31 octombrie. Ea nu are copii și locuiește singură. Poliția nu ne-a răspuns la telefon pentru a ne oferi alte detalii pe acest caz.

Spread the love

Check Also

Mai multe servicii ale „Moldovagaz” vor fi presate în regim online

„Moldovagaz” anunță că începând de luni, 24 ianuarie, Centrul relații cu consumatorii din capitală, situat …