Pavajul din preajma Guvernului, în stare destul de bună, înlocuit cu altul nou. Pietrele de pavaj vechi sunt trimise la grădinițe? | VIDEO

Pavajul din preajma Guvernului, care era în stare destul de bună, a fost înlocuit cu altul nou. Se pare însă că autoritățile municipale au hotărât însă să nu arunce pietrele de pavaj vechi. Unde ar putea fi reinstalate acestea aflați în continuare.

În fața clădirii executivului lucrările de renovare sunt în toi: pietrele de pavaj, care, în opinia multor orășeni, mai puteau fi folosite încă mulți ani, au fost scoase, iar acum se instalează pavaj nou. Unii chișinăuieni au apreciat schimbările.

„Primarul a preluat fotoliul recent și treptat s-a apucat de lucru. El a promis că va repara trecerile subterane, trotuarele. Și iată a început cu centrul capitalei”.

Mulți consideră însă că aceste lucrări sunt o risipă de bani publici.

„Și în parcul Avgan au schimbat pavajul care era încă bun, pe altul nou. Asta, desigur, nu are logică, dar e Moldova, țara stranietăților, ce mai poți spune?”

„Ce poate fi mai clar – se apropie alegerile! Asta nu era necesar, acolo au reparat recent”.

Recent, pe rețelele de socializare au apărut informații precum că pavajul scos de pe trotuarele străzilor Aleksandr Pușkin și Bănulescu-Bodoni ar putea fi instalat la grădinița numărul 66 din sectorul Rîșcani al capitalei.

Reporterului nostru a mers la fața locului, dar i-a fost interzis accesul pe teritoriul instituției de învățământ. Acest lucru nu ne-a împiedicat însă să vedem grămezile de pavaj din curte. Locuitorii capitalei au păreri diferite despre această soituație.

„Dacă au eliminat-o.. și ca să n-o arunce au așternut-o în curtea grădiniței. Eu cred că e în regulă, atâta timp cât e în stare bună”.

„Spălare de bani și mai mult nimic! Ce-i mai bun copiilor este un slogan doar pe hârtie, în realitate nu e deloc așa. Am rămas cu sloganul, dar și cu realitatea”.

„Ultima perioadă nimeni nu se gândește la oameni, se gândesc doar la ei cei de la putere, cum să-și umple buzunarele. Aici nici măcar nu e vorba de copii, ci despre faptul că există un cumătru, un frate, un socru și iată la ei se gândesc, restul …”

Nu se știe, deocamdată, când vor începe lucrările de instalare a pavajului la grădiniță.

Contactat pentru un comentariu, șeful Direcţiei Relaţii Publice a Primăriei Chișinău, Vasile Chirilescu, nu ne-a răspuns la apeluri.

Amintim că renovarea trotuarelor de pe străzile Aleksandr Pușkin și Gavriil Banulescu-Bodoni este efectuată în cadrul unui proiect de modernizare a centrului istoric al Chișinăului. Costul lucrărilor este de aproape 20 de milioane de lei. Banii au fost alocați de la bugetul de stat la cererea primăriei capitalei.

Termenul limită al lucrărilor este 14 octombrie, când este sărbătorit Hramul orașului.

Spread the love

Check Also

Liderul PLDM ar fi furat din băncile moldovenești 100 de milioane de euro: Declarațiile fostului avocat al lui Vlad Filat | VIDEO

Liderul PLDM, Vlad Filat, ar fi furat din băncile moldovenești 100 de milioane de euro. …