Percheziții INI la Bălți și Edineț

Doi bărbați, cu vârsta cuprinsă între 47 și 50 de ani, au fost reținuți de către ofițerii Direcției Investigarea Fraudelor Economice din cadrul INI, fiind bănuiți de spălare a banilor și contrabandă, manifestată prin exportul produselor agricole în baza documentelor frauduloase. Persoanele au fost reținute în urma unor percheziții efectuate în data de 5 noiembrie, la Bălți și Edineț, scrie deschide.md.

Potrivit unui comunicat al IGP, au fondat firme cu activitate de scurtă durată, pe parcursul anilor 2018-2019, prin intermediul cărora efectuat transferuri de bani, iar în scopul argumentării încasării banilor de pe conturile bancare, bănuiții prezentau la instituțiile bancare acte de achiziție falsificate, care fraudulos indicau procurarea de la persoane fizice a produselor cerealiere.

„În perioada de referință, bănuiții au lichefiat bani în sumă de circa  10 milioane de lei, care erau transmiși organizatorilor schemei infracționale.Dacă vor fi găsiți vinovați pentru fapta de spălare de bani, bănuiții riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 5 la 10 ani, cu amendă, aplicată persoanei juridice, în mărime de la 650.000 la 800 000 lei sau cu lichidarea firmei”, se arată în comunicat.

Conform aceluiași comunicat, în cazul infracțiunii de contrabandă, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 3 la 10 ani, iar firma se pedepseşte, potrivit legii, cu amendă în mărime de la 300.000 la 550.000 lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea firmei.

Spread the love

Check Also

Cadavrul unui bărbat, depistat într-un ascensor dintr-un bloc de pe bulevardul Moscovei

Cadavrul unui bărbat în vârstă de 48 de ani a fost depistat într-un ascensor dintr-un …