Perchiziții la ”Edilitate”, într-un dosar privind falsificarea actelor | VIDEO update

Percheziții la Societatea pe Acțiuni ”Edilitate”, întreprindere care se ocupă de construcţia drumurilor şi producerea materiei prime pentru astfel de lucrări. Acțiunea a fost operată de ofițerii Procuraturii capitalei. La această etapă, nu a fost reținut niciun angajat de la ”Edilitate”.

Potrivit unui comunicat de pe saitul Procuraturii, perchezițiile efectuate la firma de construcție a drumurilor ”Edilitate” au loc sub conducerea Procuraturii municipiului Chișinău, Oficiul Centru. Acestea vizează numirea în funcție a unui fost director al firmei, în baza unui proces-verbal pretins a fi fals. Prin urmare, procurorii urmează să stabilească legalitatea numirii în  funcție a fostului director.

Până la moment au fost ridicate mijloace tehnice care vor fi supuse expertizei, astfel încât să devină cunoscut faptul dacă acestea au fost folosite la falsificarea procesului-verbal care a stat la  baza numirii în funcție a fostului director.

Potrivit Procuraturii Generale, dacă vor fi găsite vinovate, persoanele implicate în  confecţionarea și folosirea documentelor oficiale, precum și în acordarea declarațiilor false riscă o pedeapsă cu  închisoarea de până la 6 ani.

Spread the love

Check Also

„Acordarea acestui stimul era un suport pentru angajați, pentru riscul și pentru munca lor”. Medicii și sindicatele sunt indignate de decizia autorităților să taie indemnizația de 16 mii de lei | VIDEO

Guvernul lui Igor Dodon vrea să taie indemnizația de 16 mii de lei pentru medici. …