Perchiziții la ”Edilitate”, într-un dosar privind falsificarea actelor | VIDEO update

Percheziții la Societatea pe Acțiuni ”Edilitate”, întreprindere care se ocupă de construcţia drumurilor şi producerea materiei prime pentru astfel de lucrări. Acțiunea a fost operată de ofițerii Procuraturii capitalei. La această etapă, nu a fost reținut niciun angajat de la ”Edilitate”.

Potrivit unui comunicat de pe saitul Procuraturii, perchezițiile efectuate la firma de construcție a drumurilor ”Edilitate” au loc sub conducerea Procuraturii municipiului Chișinău, Oficiul Centru. Acestea vizează numirea în funcție a unui fost director al firmei, în baza unui proces-verbal pretins a fi fals. Prin urmare, procurorii urmează să stabilească legalitatea numirii în  funcție a fostului director.

Până la moment au fost ridicate mijloace tehnice care vor fi supuse expertizei, astfel încât să devină cunoscut faptul dacă acestea au fost folosite la falsificarea procesului-verbal care a stat la  baza numirii în funcție a fostului director.

Potrivit Procuraturii Generale, dacă vor fi găsite vinovate, persoanele implicate în  confecţionarea și folosirea documentelor oficiale, precum și în acordarea declarațiilor false riscă o pedeapsă cu  închisoarea de până la 6 ani.

Spread the love

Check Also

A prevenit o tragedie. Un șofer a împiedicat un motociclist beat criță să conducă și a chemat poliția

Un motociclist în stare de ebrietate a fost oprit de un alt șofer să mai …