Pericol de explozie. 12 obuze din 1942, depistate într-o cutie de carton de un locuitor al comunei Bubuieci

12 obuze de calibrul 45 mm, fabricate în anul 1942, au fost depistate de un locuitor al comunei Bubuieci în extravilanul comunei din suburbia Capitalei. Potrivit Direcției de Poliție Chișinău, obuzele erau într-o cutie de carton, însă nu se știe cum au ajuns acolo.

Inspectoratul de Poliție a sectorului Ciocana din cadrul Direcție de Poliție Chișinău a fost sesizat prin intermediul serviciului unic 112. Apelul a fost făcut de către un bărbat în vârstă de 47 de ani, locuitor a comunei Bubuieci, care a comunicat că a depistat mai multe obiecte asemănătoare cu obuze în extravilanul de la intrare în comună.

La fața locului s-a deplasat grupa operativă a Inspectoratului Ciocana și informate toate serviciile specializate. Polițiștii au încercuit zona unde au fost depistate 12 obuze ce se aflau într-o cutie de carton, care se presupun a fi de pe timpul celui de al II-lea Război Mondial.

Angajații din cadrul Forțelor Armate au stabilit că sunt obiecte explozibile de tip BOIICTIL DE ARTILERIE 45 mm anul fabricarii 1942.

Toate obiectele depistate au fost ridicate și urmează a fi nimicite.

Spread the love

Check Also

Aviz negativ de la Guvern: Starea de urgență în agricultură nu va fi instituită | VIDEO

Starea de urgență în agricultură nu va fi instituită. Guvernul a dat aviz negativ la …