Pierderi de milioane la CFM | VIDEO

Din cauza tehnicii învechite și a scăderii volumului de mărfuri transportate, situația financiară a întreprinderii de stat Calea Ferată a Moldovei rămâne în continuare una dificilă. Asta în pofida rapoartelor oficiale în care se anunță despre achitarea restanțelor la salarii și majorarea acestora, transmite mold-street.com.

În anul 2018 veniturile din vânzări ale CFM s-au redus cu peste 5% comparativ cu anul 2017 şi au coborât la aproape 937 de milioane de lei. Este al doilea cel mai prost rezultat din ultimul deceniu. Doar în 2016 veniturile din vânzări au fost mai mici decât în 2018 circa 909 milioane de lei.

La profit situaţia este şi mai gravă. După un profit de 7,14 milioane de lei în 2017, rezultat cu care anul trecut s-a lăudat foarte mult administraţia întreprinderii, CFM a înregistrat în 2018 pierderi de peste 73 de milioane de lei.

Evoluţia respectivă nu constituie o surpriză, în condiţiile în care scade volumul de mărfuri şi pasageri transportat de întreprindere. Anterior, patru ani la rând (2013-2016) – Calea Ferată a înregistrat pierderi anuale între 30 de milioane şi 105 milioane de lei.

Mulți ani la rând, din cauza pierderilor, CFM a acumulat restanțe la plata salariilor, care au fost lichidate abia la începutul acestui an. CFM trece în prezent printr-un proces de reorganizare şi modernizare, graţie unei linii de creditare de circa 100 de milioane de euro.

În 2020 CFM ar urma să primească primele locomotive magistrale noi, dintr-un lot de 12 unităţi, produse în Kazahstan de General Electric Transportation, subsidiara gigantului american General Electric.

Spread the love

Check Also

Nereguli de milioane la Moldtelecom | VIDEO

Foștii conducători ai întreprinderii de stat „Moldtelecom” au beneficiat de majorări de salarii, premii grase …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *