Piețele, magazinele și sălile de sport vor fi supuse verificărilor în zilele de odihnă, în scopul prevenirii răspândirii COVID-19

În cadrul ședinței Comisiei de urgență pentru sănătate publică din Chișinău, s-a decis găsirea unei noi abordări a deciziilor care trebuie luate de membrii comitetului.

Șeful capitalei, Ion Ceban, a vorbit despre acțiunile autorităților de la Chișinău. Deci, începând de astăzi, orașul va fi supus inspecțiilor neanunțate pe piețe, magazine, centre comerciale, restaurante, săli de sport, karaoke, pentru a se asigura că sunt respectate regulile de siguranță, transmite cenzura.md.

În plus, săptămâna viitoare conducerea capitalei intenționează să organizeze consultări cu reprezentanții hotelurilor și restaurantelor.

Programul de lucru al instituțiilor va fi ajustat pentru a minimiza numărul de persoane în transportul public. Devine obligatoriu să porți măști în oraș.

Primarul general a adăugat că în capitală va fi lansată o acțiune „Ajută o persoană în vârstă”, care va ajuta la protejarea persoanelor din această grupă de vârstă de coronavirus.

Spread the love

Check Also

„Situația este foarte critică și se agravează pe zi ce trece tot mai mult”: agricultori din diferite regiuni ale țării au protestat în fața Guvernului | VIDEO

Peste o sută de agricultori din diferite regiuni ale țării au protestat astăzi în fața …