Piloții British Airways vor începe o grevă de două zile. Planurile a mii de călători, date peste cap | VIDEO

Grevă fără precedent la British Airways. Piloţii au început o grevă de două zile, ceea ce a dus la anularea majorităţii zborurilor şi a afectat semnificativ planurile a mii de călători. Această grevă vine în contextul unei acţiuni industriale fără precedent din cauza disputelor salariale.

După greva de 48 de ore din perioada 9-10 septembrie, mai urmează o zi de protest în data de 27 septembrie.

Piloţii companiei aeriene sunt nemulţumiţi de salarii, considerând că British Airways ar trebui să împartă mai mult din profituri cu angajaţii.

Pe de altă parte, compania aeriană a anunţat că acţiunea de protest a piloţilor este nejustificată şi că oferta salarială este corectă.

Mii de pasageri au fost nevoiţi să îşi schimbe rutele şi planurile de transport, iar compania a fost criticată pentru modul în care a gestionat comunicarea cu pasagerii înaintea grevei piloţilor.

British Airways nu este singura companie aeriană care se confruntă cu o grevă din partea piloţilor. O parte din piloţii companiei low-cost Ryanair, din Marea Britanie, au anunţat şi ei că vor continua grevele în luna septembrie, chiar dacă până acum perturbările aduse traficului au fost limitate.

În Franţa, compania Air France a cunoscut în 2018 mai multe luni de conflict cu piloţii săi pe tema salariilor, conflict marcat de mai multe zile de grevă, înainte ca un acord să fie convenit în luna octombrie a anului trecut.

Spread the love

Check Also

Laura Codruța Kovesi, numită de Consiliul Uniunii Europene în funcția de procuror-șef european | VIDEO update

Laura Codruța Kovesi a fost validată astăzi de Consiliul UE pentru funcția de procuror-șef al …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *