Piloții British Airways vor începe o grevă de două zile. Planurile a mii de călători, date peste cap | VIDEO

Grevă fără precedent la British Airways. Piloţii au început o grevă de două zile, ceea ce a dus la anularea majorităţii zborurilor şi a afectat semnificativ planurile a mii de călători. Această grevă vine în contextul unei acţiuni industriale fără precedent din cauza disputelor salariale.

După greva de 48 de ore din perioada 9-10 septembrie, mai urmează o zi de protest în data de 27 septembrie.

Piloţii companiei aeriene sunt nemulţumiţi de salarii, considerând că British Airways ar trebui să împartă mai mult din profituri cu angajaţii.

Pe de altă parte, compania aeriană a anunţat că acţiunea de protest a piloţilor este nejustificată şi că oferta salarială este corectă.

Mii de pasageri au fost nevoiţi să îşi schimbe rutele şi planurile de transport, iar compania a fost criticată pentru modul în care a gestionat comunicarea cu pasagerii înaintea grevei piloţilor.

British Airways nu este singura companie aeriană care se confruntă cu o grevă din partea piloţilor. O parte din piloţii companiei low-cost Ryanair, din Marea Britanie, au anunţat şi ei că vor continua grevele în luna septembrie, chiar dacă până acum perturbările aduse traficului au fost limitate.

În Franţa, compania Air France a cunoscut în 2018 mai multe luni de conflict cu piloţii săi pe tema salariilor, conflict marcat de mai multe zile de grevă, înainte ca un acord să fie convenit în luna octombrie a anului trecut.

Spread the love

Check Also

O a doua persoană a murit în Italia din cauza noului coronavirus. În Coreea de Sud s-a dublat numărul de îmbolnăviri

Panică în Italia, după ce doi oameni au murit și 30 au fost infectați cu …