Ploile continuă să facă prăpăd în multe zone ale României | VIDEO

A plouat torenţial, ieri, în mai multe regiuni din România, iar codul galben este în vigoare și astăzi, până la ora 23:00. În Bacău, peste 2.000 de consumatori au rămas fără curent electric, iar în Vaslui, mai multe drumuri şi case au fost inundate.

22 de judeţe se află sub cod galben de ploi torenţiale, furtuni şi chiar ninsori în zonele de munte. Nu intră sub această atenţionare judeţele din sudul ţării, care s-au confruntat aseară cu fenomene meteo violente. Pentru Ialomiţa şi Călăraşi au fost emise coduri roşii în care, pentru prima dată, specialiştii au anunţat posibilitatea formării unor tornade.

A plouat torenţial, a căzut grindină şi vântul a suflat cu până la 110 kilometri pe oră. Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă din România a transmis că, de luni după-amiază până marţi dimineaţă, peste 3.900 de pompieri militari din 26 de judeţe au intervenit în sprijinul autorităţilor şi populaţiei din opt judeţe: Argeş, Bacău, Călăraşi, Mureş, Neamţ, Prahova, Suceava şi Vaslui.

Cele mai afectate sunt comunele Băceşti şi Todireşti din județul Vaslui, acolo unde echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) intervin pentru salvarea de persoane şi animale. Experţii în fenomene meteo extreme spun că astfel de episoade, nu sunt neobişnuite pentru verile din România și că lucrurile acestea se întâmplă destul de des, din mai până în septembrie.

Spread the love

Check Also

COVID-19 în lume: Peste 100 de mii de morți în SUA, Spania este în doliu, renunțarea la restricţii continuă | VIDEO

Peste 5,6 milioane de persoane au fost infectate cu noul coronavirus la nivel mondial și …